Unit4 schrapt Agresso uit bedrijfsnaam

Dit artikel delen:
Unit 4 Agresso hoofdkantoor Sliedrecht

Softwareleverancier Unit 4 Agresso gaat weer Unit4 heten.

Bedrijfssoftwareleverancier Unit 4 Agresso gaat Unit4 heten. De naamswijziging gaat per 1 februari 2010 in. Het softwarebedrijf is door verschillende overnames, waaronder de inlijving van het Noorse Agresso, onder meerdere namen actief. Sommige overgenomen leveranciers gebruiken lokaal nog de oude bedrijfsnaam. Ceo Chris Ouwinga verwacht dat zijn bedrijf door de terugkeer naar de oorspronkelijke naam beter zichtbaar wordt op de internationale markt.

Ouwinga maakt de naamswijziging donderdag 28 januari 2010 bij de opening van de Amsterdamse beurs bekend.

In 2001 wijzigde Unit4 zijn naam officieel in Unit 4 Agresso toen het de Noorse branchegenoot Agresso overnam. Er werd destijds gekozen om Agresso aan de bedrijfsnaam toe te voegen omdat de overgenomen erp-leverancier genoteerd was aan de Noorse beurs en daar een grote naamsbekendheid had. Vijf jaar geleden stopte de notering aan de Noorse beurs. Unit 4 heeft sinds 1998 een notering aan de beurs van Amsterdam.

Begin 2008 lijfde Unit 4 Agresso het Britse Coda in maar die naam werd niet toegevoegd aan de officiële bedrijfsnaam. Voor het einde van 2010 moeten alle naamsvoeringen en beeldmerken van visitekaartje tot de belettering op gebouwen vervangen zijn.

Formaliteit

Ouwinga verwacht dat de naamswijziging enkele tonnen in euro's zal kosten. Hij stelt ook dat de naamswijziging op korte termijn wordt terugverdiend. Bijvoorbeeld doordat bedrijfsbreed gebruik wordt gemaakt van hetzelfde briefpapier en naamkaartjes. Die standaardisatie moet in vergelijking met de huidige situatie waarin de overgenomen bedrijven allemaal met eigen leveranciers werken, kostenvoordelen opleveren. Het softwarebedrijf verwacht bovendien dat het door de naamswijziging beter zichtbaar wordt op de internationale markt. Dat moet leiden tot betere resultaten.

De aandeelhouders moeten nog instemmen met de wijziging van de naam. Dat gebeurt tijdens een aandeelhoudersvergadering die begin mei 2010 plaatsvindt. Ouwinga verwacht dat de aandeelhouders de wijziging van de naam van het bedrijf niet in de weg zullen staan en ziet die stemming over de statutaire naamswijziging slechts als een formaliteit.

Unit 4 is volgens onderzoeksbureau IDC wereldwijd de zesde grootste erp-leverancier in Europa. Het bedrijf heeft activiteiten in negentien landen verspreid over de wereld. Het hoofdkantoor van Unit 4 is gevestigd in Sliedrecht.

Overnames UNIT 4

 • 2010: Neemt de beheeractiviteiten van de portalsoftware van Bedrijvenweb over.
 • 2009: Unit 4 Agresso richt samen met Salesforce.com FinancialForce op. De bedrijven leveren boekhoudpakketten als webdienst.
 • 2008: De koop van 209 miljoen euro van het Engelse Coda, dat erp-software maakt, is de grootste overname van het bedrijf.
 • 2008 C-Logic wordt overgenomen, een Belgische producent van administratieve software voor KMO
 • 2007 Amedia wordt volledig overgenomen, het bedrijf maakt software voor assurantie tussenpersonen. In 2006 werd een balang van 50 procent in het bedrijf gekocht.
 • 2007Lopac, salarissoftwareleverancier, wordt gekocht.
 • 2006: NOXS, de internet- en securitydivisie, wordt verkocht.
 • 2006: De Duitse bedrijven Kirp en Dogro, beiden maker van standaard financiële applicaties worden aan het portfolio toegevoegd. Hierdoor krijgt Unit 4 Agresso een betere positie op de Duitse overheidsmarkt.
 • 2006: Centro de Cálculo de Sabadel (CCS), maker van financiële software, wordt aan het portfolio toegevoegd.
 • 2006: Het failliete Belgische bedrijf Soft Cell wordt aangekocht.
 • 2005: Het Engelse MCA, maker van studentinformatiesystemen en crm-modules zorgt voor een sterkere positie op de Engelse markt.
 • 2004: De aankoop van Decade Financial Software geeft het bedrijf een betere positie bij lokale overheden en dienstverlenende instellingen.
 • 2000: Unit 4 neemt Noorse branchegenoot Agresso over.
 • 1999: Overname Goudse softwareontwikkeleaar Diheco.
 • 1999: koopt productiesoftware-ontwikkelaar Isah in 2002 wordt het bedrijf weer van de hand gedaan.
 • 1999: Overname Digis, leverancier van standaardsoftware voor technische handelsondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-27T22:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.