Vlietland Ziekenhuis verlengt contract met iSoft

Dit artikel delen:

Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam heeft zijn overeenkomst met zorgautomatiseerder iSoft met drie jaar verlengd. Het gaat om licenties voor het ziekenhuisinformatiesysteem (zis) V2/V5, licenties voor de interfaces en het beheer en onderhoud van de software. Verder adviseert de zorgautomatiseerder het ziekenhuis over de technologische ontwikkeling op het gebied van patiëntenlogistiek, zorglogistiek, zorgadministratie, managementinformatie, medicatieveiligheid en het elektronisch patiënten dossier (epd). Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

De zorgautomatiseerder is vanaf 1996 verbonden aan het ziekenhuis. In 1996 komt het bedrijf in beeld als het Holy en het Schieland ziekenhuis plannen hebben om te fuseren. Per 1 juli 1999 gaan die ziekenhuizen officieel verder onder de naam Vlietland Ziekenhuis.

Algemeen directeur van iSoft Nederland, Peter Herrmann, is blij met de contractverlenging. Zijn bedrijf verloor eerder twee academische ziekenhuizen als klant.

Veertig procent

iSoft is 35 jaar actief binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Het bedrijf is onderdeel van de iSoft Group. De zorgautomatiseerder claimt dat het betrokken is bij de zorg van ongeveer 40 procent van alle patiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Het bedrijf heeft in Nederland vestigingen in Leiden, Nieuwegein en Groningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-17T14:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.