Logica zet salarisverwerkingstak in etalage

Ict-dienstverlener Logica Nederland doet zijn activiteiten voor de verwerking van salarisstroken (payroll processing) van de hand. Het is niet bekend wanneer en door welk bedrijf de taken worden overgenomen. Volgens woordvoerder Christoph Linke houdt Logica vast aan zijn uitbestedingsstrategie op het gebied van human resources (HR). Het is de bedoeling dat de nieuwe eigenaar namens Logica de salarisverwerking voor klanten van het dienstenbedrijf gaat uitvoeren.

Logica besluit tot de maatregel naar aanleiding van het teleurstellende bedrijfsresultaat over 2009. De Benelux-organisatie van het Britse concern boekte afgelopen jaar als enige een verlies van 23 miljoen Britse pond (26,2 miljoen euro). Het verlies is voornamelijk te wijten aan de kosten van een reorganisatie, meldt de voorlichter. Zonder deze eenmalige kosten zou het bedrijf 24 miljoen pond (27,4 miljoen euro) winst boeken.

De betreffende salarisverwerkingsactiviteiten waren in 2009 verlieslatend. Om kosten te besparen heeft het dienstenbedrijf besloten de taken af te stoten. De woordvoerder wil niet zeggen met welke leverancier Logica momenteel onderhandelt en wanneer de verkoop rond is.

HR-uitbesteding

Logica biedt de payroll processing-werkzaamheden momenteel als onderdeel van zijn hr-uitbestedingsportfolio. Daarbij kunnen organisaties hun administratieve taken gedeeltelijk of geheel laten uitvoeren door de dienstverlener. Logica werkt daarbij samen met softwareleveranciers als SAP en Oracle. Andere onderdelen van het hr-uitbestedingsportfolio betreffen administratieve taken op bij werving en selectie, beoordeling en beloning, loopbaanplanning en verzuimbeheer.

In juli 2007 verkocht Logica al een deel van zijn salarisverwerkingsactiviteiten aan branchegenoot Centric IT Solutions. Dat betroft de productlijnen PersMaster/PayMaster en PersMaster voor de Overheid (Paso). Ongeveer vijftig medewerkers verhuisden toen van werkgever.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Hallo?"
"Spreek ik met Gerard?"
"Heb je tijd voor ons?"

Logica informeert haar klanten dat alleen lopende en contractueel overeengekomen migraties van PMS naar het P&I platform worden afgemaakt.

Nieuwe migraties worden niet meer gestart, zou er een overnamekandidaat in beeld zijn ??

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-24T14:59:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.