Centric neemt Belgisch Gecotec over

Gecotec, het laatste (informaticaservices) bedrijf uit de Belgische GIB-groep,is overgenomen door Centric. Deze geeft daarmee aan verder in het buitenland te willen expanderen.

Opgericht in 1981 werd Gecotec een jaar later gekocht door de GIB Group met het oog op een versterking van de interne ict-expertise. Sindsdien is de grootdistributiegroep stukje bij beetje verkocht, waarna deze in 2002 gedeeld eigendom werd van de holding Ackermans & van Haaren en de Nationale Portefeuille Maatschappij (beide 50 procent).

Gecotec bleef als enige bedrijf binnen de GIB groep (naast de Quick restaurants) en breidde de activiteiten ook buiten de distributiesector uit. Nu wordt ook dit bedrijf verkocht en wel aan de Nederlandse informaticaservices groep Centric. Sinds enkele jaren voert Centric een groeibeleid door overnames, wat in België al leidde tot de overnames van KSI en recenter ook nog Infosoft. In 2003 bedroeg de omzet 235 miljoen euro, goed voor een winst van 13,7 miljoen euro. De groep telt momenteel 2850 werknemers.

 
Bij Gecotec zijn 180 personen in dienst en vorig jaar bedroeg de omzet 25 miljoen euro. Volgens Jean-Claude van Treel, Gecotecs marketing & sales manager, is het nog te vroeg om de impact van de overname op de organisatie en de eventuele autonomie van de toekomstige Belgische Centric entiteit in te schatten. Het ziet er echter naar uit dat een deel van KSI wordt geïntegreerd met Gecotec. Vanzelfsprekend zal men synergieën op internationaal niveau nastreven, in het bijzonder in de sector van grootdistributie. Verder verwacht Van Treel geen eventuele sanering, omdat Gecotec de laatste maanden juist nieuwe mensen probeerde binnen te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-03T12:50:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.