Leidse universiteit implementeert Peoplesoft

Dit artikel delen:

De Universiteit Leiden neemt op 29 maart 2010 het studentvolg- en inschrijvingssysteem uSIS in gebruik. Dat systeem is gebaseerd op software van PeopleSoft en is ontwikkeld in het project Samenwerking Nieuw Studenteninformatiesysteem (SANS). Eerder stapte de Radboud Universiteit Nijmegen uit dat project, omdat de universiteit geen heil meer zag in het nieuwe systeem.

Leiden vervangt de ict-systemen ISIS en U-Twist. Sinds 4 maart 2010 is het oude systeem uit de lucht. ‘ISIS was een huis geworden dat naar gelang de behoeften naar alle kanten was uitgebouwd. Het had een bijgebouw in de vorm van U-twist. Het systeem was geen eenheid meer en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd', aldus een woordvoerder van de Universiteit van Leiden. Samen met de universiteit van Tilburg, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen koos de universiteit voor een nieuw studenteninformatiesysteem op basis van Peoplesoft Campus van softwaremaker Oracle. Dat systeem is aangepast aan de wensen van de universiteit. Dienstverlener Atos Origin hielp de universiteit bij de implementatie van het systeem.

Volgens de universiteit maakt het nieuwe systeem de studievoortgang voor studenten transparanter. Studenten kunnen zien hoeveel studiepunten ze hebben gehaald en hoeveel ze er nog moeten halen. Verder worden de brieven die in het kader van het bindend studieadvies zijn verstuurd in een account geplaatst. ‘uSIS levert meer dan ISIS data op waarvan de analyse dienstig kan zijn aan een betere inrichting van het onderwijs', zegt vice-voorzitter Willem te Beest van de Universiteit Leiden.

In een keer live

De universiteit kiest ervoor om in een keer live te gaan. De universiteit van Tilburg en de Hogeschool van Amsterdam zijn vorig jaar alvast van start gegaan met het inschrijvingendeel, de Universiteit van Amsterdam gaat in april 2010 met dit deel van start.

De Radbouduniversiteit stapte eind 2009 uit het project. De Nijmeegse universiteit zei bij herhaling te zijn geconfronteerd met kostenoverschrijdingen, technische problemen en vertragingen in de uitvoering. Het systeem had in het voorjaar van 2009 bij de universiteit moeten werken. Later bleek dat het systeem pas in 2011 zou werken. Daarop startte de universiteit een nieuw aanbestedingstraject.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben 6dejaarsstudent aan de universiteit Leiden en wilde graag het volgende opmerken. Dit is een ramp!!!
Ze spreken van transparantie van het nieuw systeem, maar als het systeem een ding niet is is het transparant. Ten eerste ging van alles en nog wat mis tijdens de introductie van het systeem, en later met de inschrijvingen. En ik zou haast willen zeggen dat je een apparte vak nodig hebt, waar je op getoets moet worden, om dit systeem te begrijpen. Het is ontworpen door een of ander sociaal gehandicapte idioot (lees: NERD, sorry voor mijn woord gebruik) en voor een "gewone" gebruiker die het een en ander van een computer weet is het systeem simpelweg gewoon niet begrijpelijk.
Je leest regelmatig over veelbelovende projecten die uiteindelijk in de soep lopen, en dit is een van de eerste die ik aan den lijve ondervind. En ik denk dat Radboud een wijze beslissing heeft genomen door uit dit systeem te stappen.
Om een voorbeeld te noemen: We hadden een systeem die werkte (U-sys) en waar je makkelijk kon zien voor welke vakken, tentamens, werkgroepen etc. je aangemeld was en waar je je makkelijke voor deze studieactiviteiten kon aanmelden. Het had weliswaar geen kalender, maar sorry hoor, wie de F**K gebruikt uberhaupt die functie als je Google Calendar hebt? Dit is een van de vele functies die niemand gebruikt en wat alleen maar in de weg loopt en alles nog onoverzichtelijker maakt, maar waar wel grote sommen geld aan het ontwikkelen ervan zijn uitgegeven.
Kortom: Iemand moet de verantwoordelijke voor deze ICT-project ter verantwoording roepen en de schade op hun verhalen.

Beste student.
Het beste advies,dat U ik kan geven:

Consulteer een "Ouwe Rot" in het vak en vraag hem of haar een advies.

Koop (oude) boeken van voor 1960 en studeer vanuit basis begrippen,en,vergeet even even die "binaire bullshit".

Gebruik je PC laptop als rekentuig en..en daar gaat het nu om,je hersens on e.e.a in te vullen

Zij,..hebben het niet begrepen,U vermoedelijk wel en waarom.....

Om ook deze discussie (voor mij) voor eeuwig te sluiten,zoals ik dat overal heb gedaan het volgende:

Onder stategie-en behoort ook de afleidings strategie
of,en dat is heel wat anders,zoals "financiele specialisten u kunnen vertellen (en kunnen aantonen) de parallel wet.
En,als u manager (?) bent dan heeft u ongetwijfeld ook het onderwerp "intimidatie" aangehoord, (in die "cursus",een onontkomelijk verhaal (voor het handhaven van criminelen.)
Over lijken gaan is kennelijk toegestaan.
Dat dient u dan wel van TWEE kanten te zien,en die criminelen ook.

Denk er eens over na....

Voor mij is deze discussie definitief gesloten.

Onlangs maakte mijn bovenbuurman een eenvoudige oplossing voor het Usisprobleem: http://www.ucheck.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-11T11:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.