SAP stelt nieuwe managers aan voor overheid

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier SAP heeft Lex de Lange benoemd tot directeur van het Nederlandse bedrijfsonderdeel dat die zich richt op de overheid. De Lange komt over van Informatica. Bij die leverancier van data-integratiesoftware bekleedde hij ook de functie van manager voor de publieke sector. De Lange vervangt Ab Frowein die wordt aangesteld als strategisch directeur van het overheidsteam van de bedrijfssoftwareleverancier. De overheid en de financiële sector zijn focusgebieden voor de middellange termijn.

De bedrijfssoftwareleverancier richt zich tot 2014 specifiek op die markten. Volgens een woordvoerder van de bedrijfssoftwareleverancier heeft de aanstelling van de bestuurders niets te maken met een teruggelopen vraag onder grootzakelijke klanten, maar is de benoeming onderdeel van een strategie voor de middellange termijn.

Binnen het overheidsteam gaat De Lange zich op het uitbouwen van de relaties en activiteiten van SAP in de publieke sector. Ab Frohwein wordt in zijn nieuwe functie van adviseur voor klanten en partners van SAP in de publieke sector. De softwareleverancier wil niet zeggen hoe groot het aandeel omzet uit de publieke sector op de totaalomzet van het bedrijf is.

De Lange werkte eerder voor het ministerie van Defensie, was manager defense&public security bij Cisco en werkte als manager overheid bij Informatica. Ab Frowein is sinds 1998 in dienst bij SAP. Hij bekleedde de afgelopen jaren de functie van manager van de overheidstak. Volgens de bedrijfssoftwareleverancier ontwikkelde hij zich in die rol tot adviseur van verschillende organisaties in de publieke sector.

Belastingdienst

SAP levert aan de publieke sector onder andere softwarepakketten voor crm, business intelligence (bi), betalingsdiensten via internet, financiële pakketten en software voor de digitalisering van het heffen en innen van belastingen en leges.

Klanten in de publieke sector zijn de Belastingdienst, Fontys Rockacademie, Kadaster het ministerie van Financiën, -Verkeer en Waterstaat en de Provincie Noord-Brabant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-17T09:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.