Qurius bindt managers met aandelen

Dit artikel delen:

Het management van de Zaltbommelse automatiseerder Qurius investeert 1,4 miljoen euro in het eigen bedrijf via de aankoop van aandelen. In totaal 23 managers, onder wie de leden van de raad van bestuur en senior-managers uit alle landenorganisaties, hebben ingestemd met de aandelenconstructie. Gemiddeld wordt per persoon ongeveer 61.000 euro in het eigen bedrijf geïnvesteerd. De aandelen kunnen pas over drie jaar worden verkocht.

Wat er precies met het geld gaat gebeuren is niet bekend. Qurius ontvouwt zijn strategische plannen tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering die voor 29 april 2010 op de agenda staat.

Het idee voor de uitgifte van 4.729.720 aandelen aan het management komt uit de koker van algemeen directeur Leen Zevenbergen. Hij zegt: 'Ik heb mijn managers om hun persoonlijke verbintenis gevraagd aan mij en aan mijn team. Ik ben er trots op dat zij zich allemaal hebben gecommitteerd met een aanzienlijke persoonlijke investering in het bedrijf.'

Zevenbergen is vanaf 1 januari 2010 de nieuwe algemeen directeur van het bedrijf. Hij verving Fred Hermans, die de organisatie na een verschil van mening over de toekomst en de aansturing verliet. Zevenbergen zei eerder tegen Computable dat zijn bedrijf gaat investeren om de naamsbekendheid van het bedrijf in Europa te vergroten.

Verlies

De Microsoft-dienstverlener uit Zaltbommel leed in 2009 een verlies van negen miljoen euro. Hoewel dit negatieve resultaat stukken lager ligt dan in 2008 (een verlies van 22 miljoen) ziet het bedrijf nog geen tekenen van economisch herstel.

Het beursgenoteerde bedrijf realiseerde in 2008 een omzet van 126,2 miljoen euro. De dienstverlener zag in 2009 de omzet teruglopen tot 117,2 miljoen euro. Belangrijkste oorzaken waren een daling van licentieomzet (van17,6 miljoen euro naar 13 miljoen euro) en de opbrengsten uit onderhoud en andere diensten (93,7 miljoen tegenover 97,5 miljoen euro in 2008). Daarnaast moest het bedrijf ruim twee miljoen aan reorganisatiekosten afschrijven. Qurius staakte de activiteiten in Denemarken en Zweden en verkocht het onderdeel Multiplus Noorwegen. Het negatieve resultaat van de gestaakte activiteiten bedroeg 1,7 miljoen euro. In 2008 werden landenmanagers na tegenvallende resultaten ontslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Qurius: het ene land is het andere niet

Qurius is nog lang niet boven Jan

Qurius vervangt CEO Fred Hermans

Qurius verkoopt Noors dochterbedrijf aan IFS

Qurius houdt het hoofd net boven water

Oude afspraak noopt Qurius tot aandeelemissie

Qurius staakt operatie in Zweden

Qurius sluit Deense vestiging

Qurius wil zich beperken tot kernactiviteit

Qurius vertilt zich aan buitenland

Zwaar verlies Qurius bij stijgende omzet

Qurius ontslaat geen Nederlandse managers

Qurius stuurt managers weg na slechte cijfers

Qurius stelt Spaanse overname uit

Qurius wil overnemen ondanks strategiewijziging

Qurius boekt 6,9 miljoen verlies over 2010

Franse dienstverlener koopt zich in bij Qurius

Leen Zevenbergen: Qurius wordt zakelijker

Qurius vraagt personeel om geld

Qurius verbouwt beddenzaak tot inspiratieplek

Qurius verwacht nieuwe besparingsronde

FNV verlengt beheercontract met Qurius

Omzet Qurius stijgt nog niet

Qurius verkoopt Baan-divisie aan Infor

CEO Qurius dwingt niemand tot koop aandelen


Reacties

"Gemiddeld wordt per persoon ongeveer 61.000 euro in het eigen bedrijf geïnvesteerd."

Als je dit privé kunt investeren verdien je, volgens mijn bescheiden mening, als manager bij deze club in de basis al te veel geld.

Ik denk dat commitment cq loyaliteit niet een losstaand begrip is dat je kunt afdwingen met financiële acties. De tijd dat iemand met een stralende blik in zijn ogen na 25 jaar een horloge en een maandsalaris extra mocht ontvangen is reeds ver voorbij. Als een werkgever daadwerkelijk loyaliteit wil creeren zal hij in open omgang met zijn mensen dat gewoon kunnen vragen.
Loyaliteit is niet te koop, het is maatschappelijk bewust ondernemen als je dit wilt realiseren.

Leen gaat weer ' cadeautjes' uitdelen.... Origin heeft hij enige jaren geleden ook al op de rand van het bankroet gebracht met zijn onconventionele gulheid.
Veel sterkte voor alle medewerkers want zij zullen het moeten terugverdienen met hogere tarieven.... als vanouds.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-22T15:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.