QBC adviseert Noorse leger over SAP

Dit artikel delen:

Adviesbedrijf Q Business Consultants (QBC) uit het Brabantse Oosterhout adviseert het Noorse ministerie van Defensie over de inzet van bedrijfssoftware van SAP. Het adviesbedrijf vertaalt programmadoelstellingen voor reorganisaties, bezuinigingen en de invoer van SAP-software naar concrete bedrijfsvoering. Het project is Europees aanbesteed en heeft een waarde van 250.000 euro. In juli 2010 moet het werk zijn afgerond.

De opdracht omvat advieswerk over de inzet van SAP-bedrijfssoftware voor de wapensystemen en het beheer van bedrijfsmiddelen. Het gaat om enterprise asset management, dat is het beheer van materieel en gebouwen. Daarnaast adviseren de consultants over de integratie van de bedrijfssoftware in software voor logistiek en integratie met overheidsfinanciën en investeringsprogramma's, inkoop en performance management.

Bij het Noorse leger wordt bij verschillende onderdelen gereorganiseerd en bezuinigd. Het adviesbedrijf ondersteunt de Noorse defensieorganisatie bij het vertalen van programmadoelstellingen naar concrete bedrijfsvoering. Die uitkomsten dienen als uitgangspositie voor een Europese aanbesteding, die in het derde kwartaal van 2010 wordt uitgeschreven. De duur van het gehele project beslaat ruim vier jaar.

Inhuur

Volgens Maarten de Kroon van QBC dankt zijn bedrijf de gunning van de opdracht onder andere aan twee consultants die ruime ervaring hebben op het gebied van organisatie- en procesverbetering en de vertaling naar SAP binnen de Nederlandse defensie-organisatie.

Bij het Oosterhoutse adviesbedrijf werken vier consultants in vaste dienst. Per opdracht worden extra consultants ingehuurd. Het bedrijf heeft daarvoor een groep van ongeveer 250 adviseurs tot zijn beschikking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-06T11:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.