VU koppelt SAP aan onderwijsapplicaties

Dit artikel delen:

De Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam koppelt het studenteninformatiesysteem Student Lifecycle Management (SLcM) van SAP aan verschillende onderwijsapplicaties zoals de elektronische leeromgeving Blackboard en het collegeroosterprogramma Syllabus. Voor de koppeling wordt gebruik gemaakt van het integratieplatform webMethods en de soa-governance software Centrasite Active van Software AG. Ict-dienstverlener Uphantis uit Ede voert de opdracht uit.

Gebruikers van het studentinformatiesysteem moeten in 2011 via portals vanaf iedere locatie en op ieder tijdstip toegang krijgen tot de onderwijsinformatie. Studenten kunnen zich via het systeem inschrijven voor opleidingen en onderwijsactiviteiten, roosters raadplegen en de voortgang van hun studie inzien.

Naast het verbinden van interne applicaties met dit SAP-systeem, zullen ook externe applicaties worden gekoppeld. Zo zal Studielink, een centraal systeem voor alle hogescholen en universiteiten in Nederland, toegankelijk worden gemaakt. Via Studielink kunnen studenten zich op een centraal punt inschrijven, uitschrijven of wijzigingen doorvoeren. De koppeling tussen interne en externe applicaties en het studentinformatiesysteem van de VU moet de kans op fouten in de administratie verkleinen en de verwerking van gegevens efficiënter maken.

Software AG en Uphantis sloten eerder al een samenwerkingsverband voor de onderwijsmarkt. Hierbij was ook IDS Scheer betrokken; dat bedrijf is inmiddels overgenomen door Software AG.

Vier miljoen euro

De opdracht is een uitbreiding op een eerdere aanbesteding. In november 2009 gunde de VU de implementatie van een basisversie van het studenteninformatiesysteem van SAP aan de Eindhovense dienstverlener 2B Interactive. Die order heeft een contractwaarde van vier miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-07T14:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.