Solera Nederland koopt Market Scan

Dit artikel delen:

Solera Nederland uit Zeist heeft Market Scan overgenomen. Daarmee verwerft het softwarebedrijf voor de verzekeringsbranche een datawarehousingspecialist in de volmachtmarkt. Ook levert Market Scan software voor polisadministraties en managementinformatie. Het bedrijf, waar zo'n twintig mensen werken, blijft gehuisvest in Ravenstein en wordt net zoals ABZ en AutoOnline een werkmaatschappij van Solera Nederland.

De overname van Market Scan, opgericht in 1993, betekent een versterking van de positie van ABZ, softwareleverancier voor de autobranche. Volgens ABZ-directeur Peter van den Heuvel heeft Market Scan een sterke positie in de volmachtmarkt op het gebied van datawarehousing. Het bedrijf verkoopt het product VRA (Volmacht Resultaat Analyse), een analysetool voor gevolmachtigd agenten en verzekeraars. Daarnaast beschikt Market Scan over het Atosi-softwareplatform, voor het ondersteunen van het complete proces van offerte tot en met acceptatie, inclusief alle benodigde kennisregels. Ook levert het bedrijf software voor managementinformatie voor de directies van verzekeraars.

Dochters

Market Scan wordt net zo als ABZ en AutoOnline een dochter- en werkmaatschappij van Solera Nederland. Market Scan blijft gevestigd in Ravenstein. Robert van der Plas neemt als algemeen directeur van Market Scan deel aan het managementteam van Solera Nederland. Het Amerikaanse moederbedrijf Solera is in 57 landen actief is op het gebied van software voor claimsprocessen en draait een omzet van 558 miljoen dollar. In 2006 nam Solera de claimsprocessing-tak van ADP over. Hiervan maakte ABZ uit Zeist deel uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-09T08:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.