SAP beloont ERP-onderzoek studenten met prijs

Dit artikel delen:
Studenten

Rens Gielleit en Ronald Sinke zijn winnaar geworden van de Sapiens erp-scriptieprijs. Hun scriptie 'Erp in 2015' werd door een publieksjury op het VNSG-congres in Maastricht verkozen als winnaar. De studenten van de Universiteit van Tilburg schetsen in opdracht van Atos Origin toekomstscenario's voor het gebruik van erp door dienstverlenende en producerende organisaties. Gielleit en Sinke ontvangen een bedrag van 2.000 euro.

Met behulp van een applausmeter bepaalde de publieksjury welke van de drie genomineerde scripties zij het beste vond. Bart Hemmer eindigde met zijn scriptie 'Beslisboom SAP BEx naar SAP BO rapportages' op de tweede plaats en ontving een bedrag van 1.000 euro. De scriptie 'Business & ERP Alignment with BPM' van Ken Tsio Yip werd derde en was goed voor 500 euro. Alle genomineerden mogen kosteloos deelnemen aan een SAP masterclass of cursus.

De Sapiens erp-scriptieprijs is een initiatief van HEO Kennisnetwerk, SAP-University Competence Center (SAP-UCC), 2B Interactive en SAP Nederland. De prijs heeft tot doel om het onderwerp erp nadrukkelijker op de agenda te krijgen bij studenten en docenten. Daarnaast willen de organisatoren een nauwere samenwerking tussen hoger onderwijs en bedrijfsleven bewerkstelligen op het gebied van ERP, Business Intelligence en bedrijfsprocessen.

Beslisboom

Bart Hemmer (Hogeschool van Amsterdam) schreef zijn afstudeerscriptie 'Beslisboom SAP BEx naar SAP BO rapportages' in opdracht van Logica. Om te zorgen dat Business Intelligence consultants van Logica een efficiënt en consistent advies kunnen geven aan hun klanten, ontwikkelde Hemmer een beslisboom voor de overgang van SAP BEx naar SAP BusinessObjects. Deze beslisboom moet het mogelijk maken om aan de hand van rapportagewensen van de eindgebruiker een geschikt BusinessObjects product aan hen te koppelen. De beslisboom kan ook doorlopen worden om een strategie voor de inzet van BusinessObjects uit te stippelen.

Ken Tsio Yip (Hogeschool Utrecht) studeerde af met zijn scriptie 'Business & ERP Alignment with BPM'. Hij deed in opdracht van IDS Scheer onderzoek naar het effect van Business Process Management op de aansluiting tussen bedrijfsvoering en erp-implementatie. Yip baseerde zijn conclusies onder meer op gesprekken met interne consultants en literatuuronderzoek.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-09T14:46:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.