Ctac draagt Hilgerdenaar voor als CEO

Dit artikel delen:

De raad van Commissarissen van SAP-dienstverlener Ctac draagt Henny Hilgerdenaar voor als nieuwe ceo van het bedrijf. Hilgerdenaar is sinds begin 2010 interim-ceo van het Bossche bedrijf. Hij betrad die positie na de plotselinge contractontbinding van ceo Bart Hogendoorn begin 2010. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouder op 14 mei 2010 wordt gestemd over de aanstelling van Hilgerdenaar als ceo.

Hilgerdenaar liet eind maart 2010, tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers over 2009, al doorschemeren oren te hebben naar een vaste aanstelling. De afgelopen vier maanden was hij interim-ceo.

Hij verving ceo Bart Hogendoorn die het bedrijf volgens verliet na een meningsverschil over met de raad van commissarissen over de bedrijfsvoering. Hogendoorn kreeg een ontslagvergoeding van 960.000 euro mee. Dat leidde tot kritiek onder het personeel.

De huidige interim directeur wacht bij een vaste aanstelling tot ceo een lastige taak. Ctac boekt, mede ingegeven door de economische tegenwind, slechte resultaten. Het bedrijf boekte over het jaar 2009 een verlies van 2,2 miljoen euro, terwijl het in 2008 nog een recordwinst boekte van 4,9 miljoen euro. De winstval in 2009 werd ingegeven door een halvering van de consultancytaken. In het verlies over 2009 is de eenmalige afschrijving van de vertrekpremie van de ontslagen ceo meegenomen.

Voor de tweede keer CEO

De vijftigjarige Hilgerdenaar is vanaf de oprichting van Ctac bij het bedrijf betrokken. Hij was tussen 2001 en 2005 algemeen directeur bij het bedrijf. Daarna werd hij verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel managed services (beheer) en richtte een klantcontactcentrum op

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-03T10:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.