Logica voert SAP-klus uit bij Facilicom

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Logica heeft een opdracht binnengehaald voor de invoering van een centraal SAP-systeem bij facilitair dienstverlener Facilicom. De ict-systemen voor bedrijfsvoering (erp), human resources (hr) en klantrelaties (crm) van de landendivisies in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk worden overgezet naar een centraal SAP-systeem. De opdracht heeft een waarde van enkele miljoenen euro's. De klus moet binnen twee jaar volledig zijn afgerond.

Alle processen, software en systemen van het facilitair bedrijf worden gestandaardiseerd. Het SAP-systeem wordt centraal beheerd. Doordat niet langer iedere landendivisie zijn eigen systemen gebruikt en beheert moeten de ict-kosten omlaag gaan.

Directeur van de Logica-divisie voor de commerciële sector, Rob Leijn: 'We sturen tijdens de overgang naar het nieuwe systeem vooral aan op de continuïteit van de bedrijfsvoering. Het overzetten van informatie en trainen van medewerkers verloopt zoveel mogelijk parallel, zodat de bedrijfscontinuïteit en managementrapportage zijn gewaarborgd.'

Facilicom heeft ruim 30.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf is onder meer actief in de schoonmaakbranche, beveiliging, bedrijfscatering, personeelsdiensten, facilitair management, bouw en installatie en horecadiensten. Vaak wordt een combinatie van de genoemde diensten geleverd.

Schiedam

In 1966 werd Facilicom opgericht onder de naam Gom (Gebouwen Onderhoud Maatschappij). Door internationale activiteiten heeft het bedrijf gekozen voor de naam Facilicom Services Group. Sinds de oprichting in 1966 is het hoofdkantoor gevestigd te Schiedam. In 2008 behaalde het bedrijf een omzet van 1 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-04T16:15:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.