Capgemini levert SAP aan waterbedrijf Futuro

40 procent van werkzaamheden wordt uitgevoerd vanuit India

Ict-dienstverlener Capgemini voert een SAP-applicatie in bij waterbedrijf Futuro. De overeenkomst heeft een waarde van zes miljoen euro. Het gaat om de bouw, implementatie, hosting en het beheer van een klantrelatiesysteem en een facturatiesysteem op basis van SAP IS-U, het standaardpakket voor de sectoren industrie en utiliteit van de Duitse softwareleverancier. Ongeveer 40 procent van de werkzaamheden wordt vanuit India uitgevoerd. In april 2011 moeten de systemen draaien.

Futuro is een samenwerkingsverband van vijf waterleidingbedrijven. De zogenoemde Capgemini Water Template wordt bij drie van de bedrijven ingevoerd. De overeenkomst omvat de implementatie, het technisch beheer en de hosting van de nieuwe toepassing dat gebruikt gaat worden voor facturatie (billing) en klantrelatiebeheer (customer care). Het applicatiebeheer is gegund aan Accenture.

Capgemini start met de bouw en de implementatie van het SAP-systeem bij Dunea, dat drinkwater produceert en levert in het westelijk deel van Zuid-Holland. De ingebruikname van het systeem staat gepland voor januari 2011. Daarop volgen Waterbedrijf Groningen en Waterleiding Maatschappij Drenthe. Daar moeten de systemen in april 2011 zijn ingevoerd.

India

Ongeveer 40 procent van het werk wordt uitgevoerd in India. Zo vinden het configuratiemanagement en de installatie van de SAP Solution Manager plaats vanuit de Capgemini-vestiging in Mumbai.

Volgens de ict-dienstverlener moet de flexibele architectuur van het informatiesysteem er voor zorgen dat in de toekomst eenvoudig nieuwe functionaliteiten geïntegreerd kunnen worden in het SAP-systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

U mist nog een belangrijke speler; aan CapGemini is implementatie en hosting gegund, aan Accenture het applicatiebeheer.

Futuro is geen waterbedrijf, maar een samenwerkingsverband tussen 5 waterbedrijven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-01T12:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.