Satyam levert WK-managementsysteem op

Dit artikel delen:

De Indiase dienstverlener Mahindra Satyam heeft de belangrijkste applicatie voor het wereldkampioenschap voetbal opgeleverd aan de voetbalorganisatie Fifa. Het online Event Management System (EMS) wordt ingezet voor het beheer van logistieke activiteiten en in het inplannen van vrijwilligers. Het WK voetbal vindt plaats van 11 juni tot 11 juli in Zuid-Afrika.

Het systeem is uitgebreid getest, zegt de dienstverlener. De testperiode duurde tien dagen en betrof onder andere een prestatietest met een zware databelasting. Ook voerde de dienstverlener kwaliteitstests uit op het gebied van beveiliging en de inzet van hardwareapparatuur in de tien stadions, het internationale uitzendcentrum en het Fifa-hoofdkwartier.

De meest recente integratietests waren gericht op de communicatie tussen het systeem, de aanbieders van de netwerken en mobiele infrastructuur en de Fifa-organisatie. Zo werd getest hoe het systeem omgaat met een groot aantal gelijktijdige gebruikers. Ook de snelheid en efficiëntie van de verbinding met andere communicatiesystemen werd bekeken. Deze systemen omvatten onder andere de applicaties die lokaal worden gehost in het datacenter.

‘We hebben driehonderd manjaren geïnvesteerd in ontwikkeling, testen en afstemmen van dit webgebaseerde EMS, dat wordt ingezet bij een van de grootste internationale sportevenementen. We hebben hiervoor al onze expertise ingezet', zegt hoofd sport Dilbagh Gill van Mahindra Satyam.

WK 2008

Het online EMS vervangt het systeem waarmee de voetbalorganisatie in 2008 in Duitsland werkte. ‘Dit was niet ons systeem, waardoor we moeilijk de noodzakelijk wijzigingen konden doorvoeren', vertelde hoofd it Peter Meyer al eerder aan Computable.

Het systeem wordt ontwikkeld op basis van Microsoft-technologie en heeft verschillende modules die de processen tijdens het wereldkampioenschap ondersteunen. Het systeem wordt ook gebruikt ter ondersteuning van andere toernooien. Een module is bijvoorbeeld de accreditatiemodule die ervoor zorgt dat alle deelnemers en werknemers van de ondersteunde organisatie toegang krijgen tot het toernooi en een badge krijgen. De voetbalorganisatie verwacht dat er tweehonderdduizend badges worden geprint tijdens het toernooi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-01T14:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.