OneDev wankelt na uitkoop ontwikkelaars

Dit artikel delen:
Handen schudden

Het is onzeker of detacheerder OneDev blijft voortbestaan nadat alle acht ontwikkelaars door Qurius zijn overgenomen.

Met de overname van alle acht ontwikkelaars van detacheringsbureau OneDev door softwareleverancier Qurius valt mogelijk het doek voor die detacheerder. Dat blijkt uit een toelichting van OneDev-directeur Aart-Jan Eenkhoorn. Eenkhoorn beraadt zich de komende maanden of hij doorgaat met zijn detacheringsbureau of die werkzaamheden staakt. Door de slechte economische omstandigheden zag hij zich genoodzaakt om zijn ontwikkelaars over te doen aan Qurius.

Eenkhoorn: 'Door slechte economische omstandigheden hebben we tussen november 2009 en februari 2010 weinig omgezet. De tarieven staan enorm onder druk.' De directeur besloot daarom zijn ontwikkelaars te verkopen aan Qurius. De in 2001 opgerichte detacheerder uit Capelle aan den IJssel was al een vaste partner van het Zaltbommelse softwarebedrijf. Sinds juni 2010 zijn de acht developers van OneDev in dienst getreden bij Qurius.

OneDev bestaat op dit moment alleen nog uit directeur Eenkhoorn en een boekhouder. Eenkhoorn gaat zich de komende twee maanden beraden of en hoe hij zijn bedrijf zal voortzetten.

Microsoft AX

Qurius zegt door de overname van de ontwikkelaars zijn  technische expertise uit te breiden op gebieden als SharePoint, BizTalk, Office Communications Server, .Net, Dynamics CRM, Surface en Windows Mobile. Bij de leverancier en ontwikkelaar van bedrijfsoftware op basis van Microsoft staan vooral ontwikkelklussen voor erp-software op stapel. Het gaat voornamelijk om software op basis van het erp-pakket AX (voorheen Axapta) van Microsoft voor klanten in de afvalverwerking, distributiebedrijven en zakelijke dienstverleners.

Qurius heeft ongeveer honderd ontwikkelaars in dienst. Zij richten zich op de ontwikkeling van bedrijfssoftware op basis van Microsoft. In totaal werken bij het softwarebedrijf ongeveer 400 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik krijg veel directe reacties, waarvoor dank.
De een is bezorgd, de ander kent mijn opportunisme en maakt zich niet druk!

Ik ben echt heel blij een goede oplossing voor mijn jongens te hebben gevonden om zonder al te veel kleerscheuren weg te komen.

Houdt mij maar in de gaten, want de volgende golf die ik neem is nog groter, met plaats voor iedreen!

Het is inmiddels 1 jaar geleden. Leek me aardig om even een update te plaatsen.

De onderneming OneDev bestaat nog, doch zonder mensen.

Ze is "in between businesses". Ik ben de onderneming nu aan het klaarstomen voor een aantal businessplannen met duurzaamheid als speerpunt.
Met name het plan om een vestiging van Seats2Meet in Rotterdam Prins Alexander te starten lijkt nu een mooie doorstart van de ondernemer en zijn bedrijf te worden. Daarmee het "oude werken" achter zich latend.

Wat ik niet begrijp: Verkopen van werknemers zonder dat het bedrijf overgenomen of gefuseerd is met de kopende partij? Zijn mensen handel of hadden ze er zelf ook nog een stem in? Is het wel nieuws, hebben we van zo'n mkbtje niet talloze met eenzelfde soort verhaal. En een ontwikkelaarsdetacheerder gaat verder als vergaderzaalverhuurder? Om je te bescheuren.

Frank, dank je voor jouw reactie.

Frank heeft wel een goed punt hoor. Er zijn talloze bedrijven die het op slechtere manier hebben aangepakt en zijn omgevallen. De enige reden dat dit nieuws is, is dat het een beursgenoteerd bedrijf betreft en publicatie verplicht is bij overnames en de eventuele gevolgen ervan. Dus het nieuwsfeit draait niet om OneDev, maar om Qurius.

Doch, dit mensenhandel noemen gaat mij te ver, juist bij bedrijfsovername heeft niemand wat in te brengen, behalve simpel ontslag te nemen.
In mijn verhaal geef ik aan dat er voorkomen is, dat mensen zonder werk op straat zijn komen te staan! Als ondernemer heb ik daar voor gezorgd, door mijn netwerk goed in te zetten. De overgenomen mensen zijn volledig vrijgelaten in het over willen stappen of niet. Het is met een persoonlijke arbeidsovereenkomst aanbod van de nieuwe werkgever gegaan. Ze hebben ook zelf ontslag genomen middels ontslagbrief. De ex-medewerkers zijn stuk voor stuk zeer dankbaar voor de manier waarop dit gebeurd is en zij altijd zijn geinformeerd. Zij werken nu bij een krachtig bedrijf! Ik ben oprecht trots op de wijze waarop dit af is gehandeld.

En daarnaast, Frank, .... ik, de ondernemer, ga het net even wat anders doen. Ja, ik zal geen ontwikkelaarsdetachering meer gaan doen. Doch, wij hielden altijd al innovatieve workshops, netwerkbijeenkomsten en snuffelsessies om onze klanten aan ons te binden. Seats2meet is dan ook een mooie en logische stap met een aantal nieuwe aspecten (horeca uitdagingen) voor mij, maar zeker ook een aantal bekende.
Een ding is zeker, het wordt weer een prachtuitdaging om van de grond te krijgen. Om je te bescheuren, toch?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-07T14:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.