Accenture beheert SAP bij waterbedrijf Futuro

Dit artikel delen:

Dienstverlener Accenture gaat het nieuwe SAP-systeem van Futuro, een samenwerkingsverband tussen vijf waterleidingbedrijven, beheren. De dienstverlener verzorgt zeven jaar het applicatiebeheer van het klantrelatiesysteem en facturatiesysteem op basis van SAP IS-U. De opdracht heeft volgens het aanbestedingsdocument een waarde van 1,2 miljoen euro per jaar. In april 2011 moet het systeem volledig zijn ingevoerd. Capgemini verzorgt de implementatie, het technisch beheer en de hosting van het SAP-systeem.

Eind 2010 start de fase waarin Accenture het applicatiebeheer van het door Capgemini ingerichte en geïmplementeerde systeem op zich neemt. In totaal is ongeveer twintig man bij de beheeropdracht betrokken. De klus wordt deels uitgevoerd vanuit vestigingen van Accenture in Nederland en India.

Als eerste wordt het SAP-systeem ingevoerd bij Dunea, dat drinkwater produceert en levert in het westelijk deel van Zuid-Holland. De ingebruikname van het systeem staat gepland voor januari 2011. Daarop volgen Waterbedrijf Groningen en Waterleiding Maatschappij Drenthe. Daar moeten de systemen in april 2011 draaien.

SAP IS-U

SAP IS-U is het standaardpakket voor de sectoren industrie en utiliteit van de Duitse softwareleverancier. Het systeem wordt ingevoerd bij drie van de vijf waterleidingbedrijven die bij het samenwerkingsverband zijn aangesloten. De nieuwe toepassing gaat gebruikt worden voor facturatie (billing) en klantrelatiebeheer (customer care). Ongeveer tweehonderd medewerkers van de waterbedrijven gaan gebruikmaken van het systeem.

Accenture voert een vergelijkbare beheerklus uit bij het Noord-Hollandse waterleidingbedrijf PWN en Vitens een fusiebedrijf van Nuon Water, Waterbedrijf Gelderland en Waterleiding Maatschappij Overijssel. Vitens heeft een SAP-systeem dat gezamenlijk is ontwikkeld met Evides, een fusie van WBE (Waterbedrijf Europoort) en het Zeeuwse DWB (Delta Water Bedrijf).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-09T10:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.