Verkoop Software AG is bespreekbaar

Dit artikel delen:

Een verkoop van Software AG is mogelijk. Mits de prijs hoog genoeg is, de transactie past in een aansprekende strategie en de timing goed is. Dat zegt Karl-Heinz Streibich, topman van het Duitse softwareconcern. Hij tekent daarbij aan dat de kans op een overname op dit moment gering is. De topman vindt overigens dat zijn bedrijf het beste bij SAP past.

 Streibich deed zijn uitspraken in een interview met persagenstchap Bloomberg. In een reactie aan  Computable stelt Peter Kürpick, directeur productlijnen en lid van de raad van bestuur van Software AG, dat het om een theoretisch scenario gaat, waarbij Streibich eigenlijk wil zeggen dat elk bedrijf zijn prijs heeft. 'Zijn uitspraken moeten in het licht worden gezien van de enorm hoge bedragen die de laatste tijd voor softwarebedrijven worden neergelegd.' Kürpick wijst bijvoorbeeld op SAP dat recent aankondigde Sybase, leverancier van databasesystemen, voor 4,6 miljard euro te willen kopen.

In het interview met Bloomberg vertelde topman Streibich dat er voortdurend bedrijven zijn die interesse tonen in het productaanbod van Software AG. Hij zei verder dat zijn bedrijf het beste bij SAP zou passen. Zijn opmerkingen zijn opmerkelijk omdat de leverancier van software en diensten op het vlak van 'business process excellence' zich op de afgelopen CeBIT nog presenteerde als het Europese antwoord op grote Amerikaanse partijen als Oracle en IBM die een actief overnamebeleid voeren. Software AG wil zijn klanten juist niet overvoeren met door acquisities binnengehaalde nieuwe producten, maar een gericht pakket aan oplossingen bieden. Het Duitse bedrijf kocht in 2009 IDS Scheer, specialist op het vlak van business process management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-10T13:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.