Unit4 levert 1250 Australische scholen software

Dit artikel delen:

Veertigduizend leerkrachten en administratieve medewerkers van zo'n 1250 Australische scholen gaan software van de Nederlandse leverancier Unit4 gebruiken. Het betreft onderdelen Finance en Asset Management van de webdienst Agresso Business World. Zij worden geïntegreerd in het informatiemanagementsysteem dat alle openbare scholen in de Australische staat Queensland gebruiken. Met de opdracht is ruim 4,5 miljoen euro gemoeid.

Het informatiemanagementsysteem wordt gebruikt voor de leerlingenadministratie, het opstellen van lesroosters en de financiële administratie. Leerkrachten kunnen snel informatie over hun leerlingen opvragen, waardoor ze een beter beeld van de studieresultaten en studievoortgang krijgen. De software van Unit4 komt naar verwachting in januari 2011 beschikbaar voor de 1250 scholen.

Harvard

Eind 2009 werd bekend dat de gerenommeerde Amerikaanse Harvard Lawschool overstapt op een Unit 4-systeem voor enterprise resource planning (erp). Daar gebruiken studenten de software voor de registratie, inschrijving voor vakken en het opvragen van hun lesrooster en cijfers. Ook daar was de flexibiliteit van het product een belangrijke reden om ervoor te kiezen.

De softwareleverancier heeft zijn hoofdkantoor in Sliedrecht en doet zaken in negentien landen, waaronder Australië. Daar werkt het bedrijf onder de naam Agresso. Tot Unit4 behoort ook de Britse softwaremaker Coda. In 2009 boekte de onderneming bijna 380 miljoen euro omzet. Wereldwijd werken er ongeveer 3450 mensen bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-18T14:06:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.