Rochdale draait op Oracle-systeem NCCW

Dit artikel delen:

Rochdale, een van de grootste woningcorporaties van Nederland, draait volledig op First NOA, de op Oracle gebaseerde bedrijfssoftware van NCCW. De Amsterdamse corporatie verwacht met het pakket de werkprocessen, de informatievoorziening en de dienstverlening aan de huurders te verbeteren. Voor NCCW is Rochdale een belangrijke referentie bij nieuwe selectietrajecten voor erp-pakketten in de volkshuisvesting.

Rochdale heeft 42.000 huurwoningen onder haar hoede. De Amsterdamse corporatie is ontstaan uit een samenvoeging van Het Patrimonium (een NCCW BIS-gebruiker) en Rochdale (een klant van Centric Wocas/X). De nieuwe fusieorganisatie koos voor het erp (enterprise resource planning)-systeem First NOA van de leverancier. Tijdens de implementatie moest NCCW gegevens van zo'n tienduizend vhe (= verhuurbare eenheden) uit het oude Centric-systeem overzetten naar First NOA, plus nog de data van het eigen BIS-systeem.

Gedurende de implementatie is de nieuwe release van First NOA in samenspraak met Rochdale ontwikkeld. Hierin zijn specifieke eisen en wensen van de woningbouwvereniging opgenomen. Volgens directeur Nico Overdevest van Rochdale verliep de overgang van de oude systemen naar het nieuwe pakket soepel. 'Wij verwachten met First Noa onze werkprocessen en informatievoorziening te verbeteren en de dienstverlening aan onze klanten op een hoger peil te brengen.'

Prestatie

First Noa staat voor NCCW Oracle Application en is gebaseerd op de Oracle E-Business Suite. Het systeem draait volledig op de servers van het computercentrum van de softwareleverancier in Almere. De nieuwe versie van het erp-systeem is in 2008 geïntroduceerd. NCCW verslikte zich een aantal jaren daarvoor bijna in de introductie van dit nieuwe pakket, toen nog First Housing geheten. Rond 2005 nam de automatiseerder een time-out en kwam in 2006 terug met een aangepaste, wel werkende versie op de markt. Dat betaalde zich de afgelopen jaren uit in klanten als Kennemer Wonen, Salland Wonen, Intermaris Hoeksteen, Woonbelang Veghel, Nijestee Groningen, De Goede Woning Apeldoorn, De Woonschakel Medemblik, Woningstichting Venlo-Blerick, Deltawonen Zwolle en Goedestede Almere. 

Wibo Pollmann, algemeen directeur bij NCCW, vertelt dat het Rochdale-project binnen budget is gebleven en volgens planning is verlopen. 'Weliswaar is het project een half jaar later van start gegaan, maar wij hebben Rochdale volgens afspraak ruim binnen één jaar op First NOA gebracht.' Volgens Pollmann heeft zijn bedrijf een goede prestatie geleverd, gezien de omvang van het project en de hoeveelheid geleverde functionaliteit voor deze grote corporatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-24T12:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.