Luchttransport krijgt nieuw personeelssysteem

Aanbieder van ict-diensten voor de luchttransportsector Sita komt met een personeelsmanagementsysteem dat onder andere het laden en lossen van vliegtuigen moet vereenvoudigen. De leverancier werkt daarvoor samen met telecombedrijf Motorola, dat de mobiele apparatuur levert.

Het systeem krijgt de naam Sita Mobile Workforce en moet de papierwinkel vervangen met gegevens die voortdurend ververst worden. Het systeem houdt ook de activiteiten van werknemers in de gaten en registreert waar materialen zich bevinden. Zo zou de kans op menselijke fouten verkleind worden. Doordat personeelsleden beter met elkaar kunnen communiceren, kunnen managers bijvoorbeeld de aankomst en het vertrek van vijf vliegtuigen tegelijkertijd regelen.

Nu regelen managers nog één vliegtuig per keer, meldt Sita. 'Tussen de 5 en 10 procent van de tijd van het grondpersoneel wordt verspild door het gebrek aan real-time-informatie', zegt Sita's onderdirecteur voor ontwikkeling en innovatie Gregory Ouillon. Het nieuwe systeem moet daar verandering in brengen.

Efficiënter werken

Volgens de leverancier kunnen luchtvaartmaatschappijen er bijvoorbeeld mee besparen op arbeidskosten, omdat werknemers efficiënter werken. Ook zou het brandstofverbruik van vliegtuigen verminderen, omdat personeelsleden op afstand grondmaterialen kunnen beheren. Sita doelt bijvoorbeeld op vliegtuigverwarmers.

Sita levert communicatie- en ict-systemen aan de luchttransportsector. Het bedrijf is actief in ongeveer tweehonderd landen en behaalde in 2009 een omzet van ongeveer anderhalf miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-02T09:59:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.