Ctac-dochter IFS Probity helpt dolend Superp

SAP-dienstverlener Superp lijkt na een turbulente tijd dan toch gered. Ctac-dochter IFS Probity steekt de helpende hand toe en gaat een strategische samenwerking met het bedrijf aan. Er wordt door beide partijen nog gekeken of Superp uiteindelijk wordt overgenomen.

De samenwerking zal zich vooral richten op ict-diensten voor de nutssector. Beide bedrijven denken voordeel te behalen uit de uitbreiding van de activiteiten in die sector, uit de combinatie van beide testproposities en uit de optimalisatie van de beheeractiviteiten van Superp in combinatie met de managed services van Ctac. Op verkoopgebied gaan beide bedrijven ook proberen optimalisatie door te voeren. Superp en IFS Probity denken bovendien dat de verschillende expertises en klantenportfolio's elkaar aanvullen.

Rustiger vaarwater

In een brief die algemeen directeur Alex Kuin heeft gestuurd naar het Superp-personeel, staat dat 'de continuïteit van jullie werk alsmede de arbeidsvoorwaarden volledig zijn gewaarborgd'. Hiermee lijkt Superp na een turbulent halfjaar toch in rustiger vaarwater terecht te komen en lijkt de crisissituatie voor het personeel voorbij.

Superp belandde eerder dit jaar in geldnood en kon zelfs met moeite de personeelsalarissen uitbetalen. Grootaandeelhouder Charles Wolters ging zich eigenhandig met het beleid van de SAP-dienstverlener bemoeien en dochteronderneming Orbrix werd verkocht. Valor, de andere dochteronderneming, werd verzelfstandigd.

Uiterlijk aan het einde van 2010 zal meer duidelijkheid zijn over de definitieve vorm van de samenwerking tussen Superp en Ctac-dochter IFS Probity.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-16T09:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.