ADP neemt salarisverwerkingstak Logica over

Dit artikel delen:

HR-dienstverlener ADP neemt per direct de salarisverwerking van ict-dienstverlener Logica Nederland over. Het gaat om de payroll-activiteiten voor ongeveer 260 klanten. De aanleiding voor de overname is het tegenvallende bedrijfsresultaat in het jaar 2009.

De Benelux-organisatie van het Britse concern boekte afgelopen jaar als enige een verlies van 23 miljoen Britse pond (26,2 miljoen euro). Het verlies is voornamelijk te wijten aan de kosten van een reorganisatie, meldde de voorlichter eerder aan Computable. Zonder deze eenmalige kosten zou het bedrijf 24 miljoen pond (27,4 miljoen euro) winst boeken.

De betreffende salarisverwerkingsactiviteiten waren in 2009 verlieslatend. Om kosten te besparen heeft het dienstenbedrijf besloten de taken af te stoten.

HR-uitbestedingsportfolio

Het verzorgen van de salarisverwerking is een dienst van Logica die onderdeel is van het hr-uitbestedingsportfolio. Daarbij kunnen organisaties hun administratieve taken gedeeltelijk of geheel laten uitvoeren door de dienstverlener. Logica werkt daarvoor samen met softwareleveranciers SAP en Oracle. Andere onderdelen van het hr-uitbestedingsportfolio betreffen administratieve taken op bij werving en selectie, beoordeling en beloning, loopbaanplanning en verzuimbeheer.

Hoeveel geld met de transactie gemoeid is, maken de twee partijen niet bekend. In Nederland krijgen 1,4 miljoen Nederlanders hun loonstrook via ADP Nederland BV.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ongelofelijk die teloorgang van de salaristak van Logica! Onbegrijpelijk dat de hiervoor verantwoordelijke mensen nog netjes op hun plaats zitten, jpj en consorten!

"te wijten aan de kosten van een reorganisatie" Dat doen ze elk jaar, dus recurring costs.

Heeft die reorganisatie 47 miljoen pond gekost?? Of is de sales nog steeds niet op orde.

En Logica hoe nu verder met propositie ontwikkeling als deze geen geld opleveren?

Consultancy is ook lastig als er zoveel mensen weg gaan of moeten vertrekken.

Waar ligt de toekomst van Logica?

Idd ongelooflijk, zo'n van oudsher mooie tak die het ooit was volledig naar de filistijnen gemanaged, door jpj en zijn incompetente kornuiten. Waren alleen uit op eigen succes ten koste van anderen. Op naar de volgende klus die hij kan verkloten!

Is dit de voormalige cash cow van CMG?
Douglas Gorman draait zich voor de zoveelste keer om in zijn graf!

ex-CMG, niet alleen Douglas Gorman draait zich voor de zoveelste keer om in zijn graf.

CMG / Logica Nederland weet al pakweg 12 jaar lang niet wat ze willen en wat ze kunnen. Toen Barbara Ward wegging is de ellende pas echt begonnen. Toen kreeg Cor Stutterheim de kans om zijn beperkte rekenvaardigheid en dito conceptueel vermogen nog verder te ontplooien.
Er werden steeds weer nieuwe speerpunten benoemd, er werden steeds weer de verkeerde aankopen gedaan en er werden steeds weer slecht reorganisaties uitgevoerd. Na de overname door Logica is het niet beter gegaan. Arm CMG en arm Logica.

CMG heeft altijd langdurige win-win relaties gehad met de juiste klanten, nam relatief kleine risico’s en wilde vooral organisch groeien. Zelfs in moeilijke tijden speelden ze daarmee quitte.

Als CMG destijds mobile services verkocht had (waar Cor ook niet wist wat hij er mee aanmoest), dan hadden ze zelfs genoeg geld gehad om grotere risico’s te nemen.
Gelukkig voor de Logica collega’s heeft ADP heeft een Triple-A rating.

Here we go again... laat maar komen die positieve feedback! Ongelovelijk die negatieve logica feedback op computable... veel ontevredenheid! Gr, itertje!

De grote vraag is natuurlijk:

Wanneer gaat heel Logica Benelux in de uitverkoop?

Ik denk dat Logica Benelux redelijks snel naar TCS/Wipro/HP/... gaat. De dollarkoers is nog gunstig.

@ hahaha
Ik hoop voor jou, dat jij niet in de situatie komt waarin deze (voormalige) tak van Logica heeft gezeten. Het personeel heeft al jaren geroepen, dat wat er aan de gang was, niet de juiste weg was, maar daar is door het hogere management nooit wat mee gedaan.
Overigens denk ik, dat veel van de mensen die naar ADP over zijn gegaan, liever hadden gezien, dat deze stap nooit gezet had hoeven worden.
Het is jammer, maar in elk geval kan er bij ADP weer een toekomst opgebouwd worden, voor diegenen die dat ook daadwerkelijk willen.

Frappant, dat al die negatieve betweters, die altijd hier zeuren en zeveren, toch nog bij Logica werkzaam zijn.

Zouden ze gewoon niet elders aan de bak komen?

Hééé... ja hoor, daar hebben we Nike weer, alles goed joh? Struin je alle sites af op zoek naar negatieve berichten over Logica?

Begint wel een beetje op te vallen.
Zit zeker hoog in de boom bij Logica, hè, met je glibberige praatjes?!

Mensen, gewoon negeren ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-19T10:15:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.