Directeur Versteeg over overname Uphantis

Sogeti: 'we waren wat zwak in SAP'

Ict-dienstenbedrijf Sogeti neemt SAP-dienstverlener Uphantis over, omdat SAP een onderdeel is waar Sogeti tot nu toe 'wat zwak' in was. Dat zegt Sogeti-directeur Jeroen Versteeg in een interview met Computable. Hij noemt de overname 'erg strategisch'.

Versteeg vertelde eerder aan Computable dat Sogeti vooral autonoom wil groeien. Op 12 juli 2010 nam het bedrijf SAP-dienstverlener echter Uphantis over. Versteeg: 'Onze primaire strategie is en blijft om autonoom te groeien. Waarom dan toch een acquisitie? Omdat deze overname erg strategisch is. SAP is een onderdeel waar we tot nu toe eigenlijk wat zwak in waren. We hadden de functionele kennis in huis, maar de kracht van Uphantis ligt in het ontsluiten van ERP-systemen.'

Toegankelijk

De SAP-dienstverlener maakt de ERP-gegevens toegankelijk voor desktops, portals en mobiele apparaten. Daarnaast verzorgt het bedrijf koppelingen met de achterliggende infrastructuur. Ook in dataverzameling en -analyse is de dienstverlener volgens Versteeg sterk.

Deze specialisatie van Uphantis sluit volgens Versteeg 'goed aan bij de heersende trend om de backoffice en om legacysystemen te ontsluiten. Dat kon Sogeti al voor maatwerksystemen, maar via de overname van Uphantis kunnen we dat nu ook voor SAP-systemen. 80 procent van onze twintig grootste klanten heeft SAP-producten in hun kernapplicatielandschap. We willen hen graag blijven bedienen. Het is hun wens om steeds meer SAP-systemen te ontsluiten, niet alleen intern maar ook naar de buitenwereld.'

Geen ontslagen

Uphantis is opgericht in 2005 en levert ict-producten en -diensten voor de optimalisatie en intergratie van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. De medewerkers zijn onder meer gespecialiseerd in SAP, applicatie-integratie, projectmanagement, hosting en beheer.

Volgens Versteeg zijn Sogeti en Uphantis 'al druk bezig met het integratieproces. Er is een nieuwe ERP-divisie in oprichting, waarbinnen Uphantis de leiding krijgt. Daar voegen we onze eigen SAP-entiteit aan toe. Alles wat overlapt gaan we ineen schuiven.' Daarbij zullen volgens de directeur geen ontslagen vallen. 'Dat is ook niet onze gewoonte, zoals je misschien weet.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat die Versteeg hier zegt was niet het verhaal van die verkoper of account manager (geef de functie een naam) van Sogeti... ERP kon allemaal en zou helemaal goed komen. Pffff verkopers .

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-19T15:41:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.