Exact: Plotselinge vertrek CEO overviel ons

Dit artikel delen:

De aankondiging van Exact-directeur Rajesh Patel om zijn functie om persoonlijke redenen te staken, overviel de bedrijfsleiding. Dat zegt opvolger Martijn Janmaat tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers van 2010. Janmaat neemt per 1 augustus 2010 het stokje over van Patel. Janmaat, die sinds anderhalf jaar deel uitmaakte van de raad van commissarissen van Exact: 'Dit is niet de meest logische procedure, maar gezien de omstandigheden is het de beste optie.'

Janmaat zal zich in eerste instantie voor een jaar verbinden aan de directeurspost bij het softwarebedrijf. Op dit moment vindt de overdracht van de bedrijfsleiding plaats. De benoeming van Janmaat moet nog worden goedgekeurd en staat voor 23 augustus 2010 op de agenda van een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het softwarebedrijf.

Patel was niet aanwezig bij de toelichting op de jaarcijfers. Volgens het softwarebedrijf is hij te druk met taken rondom de overdracht van de bedrijfsleiding. De softwareleverancier spreekt tegen dat de directeur al vertrokken is. Financieel directeur Max Timmer: 'We hebben de taken zo verdeeld dat ik me vandaag samen met Janmaat bezighoud met de financiële afsluiting van het halfjaar. Patel is bezig met de overdracht.'

Over de vertrekkend directeur zegt Janmaat: 'Patel draaide de afgelopen jaren werkweken van honderd uur. Hij wil meer tijd vrijmaken voor zijn persoonlijke leven. Hij gaat de komende drie tot zes maanden rust nemen en kijkt daarna wat hij verder gaat doen.'

HCS

Janmaat heeft al gesproken met de directeuren van verschillende productdivisies binnen Exact en heeft de banden met resellers aangehaald. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak dat het softwarebedrijf de komende periode op eigen kracht groeit. Daarbij kijkt hij zowel naar Nederland als het buitenland.

De ceo stak het afgelopen jaar naast zijn functie in de raad van commissarissen van Exact veel tijd in Blue Cielo, ontwikkelaar en leverancier van ecm-software waarvan hij grootaandeelhouder is.

De opvolger van Patel denkt dat hij is aangewezen als nieuwe directeur omdat hij ruim twintig jaar ervaring heeft in de softwarebranche. Sinds 1987 heeft hij meerdere managementposities bekleed bij Nederlandse softwarebedrijven zoals ceo van HCS Computer Graphics, directeur van HCS Automation Services Group, ceo van NedGraphics Holding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi voorbeeld van interne communicatie :-(

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-22T10:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.