SAP benoemt Nederlander tot mentor

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier SAP heeft Twan van den Broek van dienstverlener Ciber benoemd tot SAP-mentor. Van den Broek, die in het dagelijks leven de functie van service line manager SAP Netweaver vervult, is de eerste Nederlander die is aangewezen om binnen het SAP Community Netwerk kennis uit te wisselen tussen klanten en consultants. Wereldwijd zijn op dit moment 94 SAP-mentoren actief.

Volgens de leverancier zijn zij de sleutelfiguren van de netwerkgemeenschappen.
De bedrijfssoftwareleveranicer noemt de mentoren ‘top-beïnvloeders van de netwerkgemeenschap.' Volgens het bedrijf bevorderen de mentoren zowel de ontwikkeling van SAP-producten als de onderlinge verbondenheid van betrokken partijen.

De mentoren geven seminars via het web (webinars) en workshops en schrijven blogs over hun kennisgebied. Binnen de netwerkgroepen van SAP zijn wereldwijd meer dan twee miljoen leden actief. Die leden zijn verspreid over 220 landen.

Van den Broek dankt de benoeming aan zijn actieve bijdrage aan één van de drie netwerkgemeenschappen van SAP, het SAP Development Network (SDN). Hij schreef verschillende artikelen over de SAP Composition Environment en SAP NetWeaver BPM. Ook organiseerde hij in december 2009 de eerste Nederlandse versie van het SAP Inside Track evenement, dat werd bezocht door 25 SAP-specialisten uit Nederland.

VNSG

In november 2010 staat een nieuwe editie van dat evenement op de planning met als naam de SAP TechEd XPerience. De kersverse mentor verwacht voor 2010 een verdubbeling van het aantal bezoekers.

Van den Broek vertelt over zijn benoeming: 'Het is een hele eer om gevraagd te worden als mentor. Daarnaast ben ik blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de uitwisseling van kennis en ideeën. Tijdens deze evenementen blijkt steeds weer dat SAP zijn oor goed te luisteren legt bij klanten, maar zeker ook naar leden uit het SCN en de SAP-mentoren in het bijzonder', aldus Van den Broek.

SAP heeft een sterke wereldwijde gebruikersgemeenschap. Nederland heeft relatief veel leden. Ongeveer zevenhonderd bedrijven, organisaties en overheden zijn lid. In Nederland komt de VNSG (Vereniging van Nederlandstalige SAP-gebruikers) jaarlijks bijeen tijdens een congres in Maastricht. Daarnaast organiseren allerlei kennisgroepen bijeenkomsten in het land. SAP-gebruikers kwamen afgelopen jaar in opstand tegen een nieuw onderhoudsmodel van de bedrijfssoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geweldig wat SAP allemaal al bereikt heeft en nog meer gaat presteren. En wat zijn we trots dat onze zoon Twan van den Broek daaraan mede heeft gewerkt.

Logische keuze van SAP. Een kei in het vak en als mens.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-29T09:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.