Unit4-consultant Invanty is failliet

Dit artikel delen:
Failliet

Ict-dienstverlener Invanty Consultancy uit Sittard is failliet verklaard. Het bedrijf is gespecialiseerd in adviesdiensten rond administratiesoftware voor het mkb van leverancier Unit4. Sinds 2008 is het bedrijf gecertificeerd partner voor de Multivers-software van Unit4 voor de regio Limburg.

Het faillissement beslaat zowel de consultancytak als het bedrijfsonderdeel dat zich met arbeidsbemiddeling bezighoudt. Het bedrijf telt vijf medewerkers. Bij de bekendmaking van de overeenkomst met Unit4 had het adviesbedrijf nog zeventien man in dienst.

Directeur Roger Schoenmaker zegt hard te werken aan een doorstart. Hij hoopt dat hij voor 28 augustus 2010 meer duidelijk is over de toekomst van zijn bedrijf.

Invanty werd in 2008 door Unit4 gecertificeerd als leverancier van adviesdiensten rondom Multivers, administariesoftware voor het mkb. Het softwarebedrijf uit Sliedrecht hoopte door die overeenkomst toegang te krijgen tot de Europese regio Maas-Rijn, dat is de aanduiding voor het gebied in de vijfhoek Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen.

'Invanty kent regio'

Paul van Riesen, partnermanager bij Unit 4 Agresso, zei na het beklinken van het partnerschap in 2008: 'In Invanty hebben we een partner gevonden die de taal in de Europese regio Maas-Rijn spreekt en de ontwikkelingen in deze regio goed kent. We verwachten dan ook vele ondernemingen in deze regio te voorzien van betrouwbare financiële software en dienstverlening.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb er ooit gesolliciteerd, kreeg toen een aanbod met 20% minder salaris en een concurrentiebeding van 3 jaar dat je niet in de IT mag werken :(

Geld is ook niet alles, een leuke uitdagende baan zou ik persoonlijk veel belangrijker vinden, afhankelijk of je met die 30% nog steeds een goede belegde boterham hebt. Concurrentiebeding is vaak onderhandelbaar, bovendien ook sterk afhankelijk van welke functie je beoefent en/of later kunt beoefenen bij het hebben van zo'n beding. Een beding kan ook in nadeel van een werkgever werken indien deze besluit jouw diensten te be-eindigen en hij je toch aan dit beding zou willen houden. Een rechter kan in zo'n geval de oude werkgever verplichten jou dan ook maar voor dezelfde periode door te betalen wanneer je anders geen nieuwe baan zou kunnen invullen.

@Peter
Een concurrentiebeding is niet meer houdbaar. Zeker met een belachelijke eis dat je niet in de IT mag werken.
Een relatiebeding is nog wel redelijk. Zodat je niet zonder meer naar een klant kunt overstappen.

@Peter,

Het loonaanbod was toen 2000 euro voor 40 uur per week (2007). Functie was netwerkspecialist

Aanvulling: de 2000 euro was bruto per maand

Nu hebben we een ontevreden sollicitant. Zegt dit iets over Invanty?
Ik ken het bedrijf en de eigenaar Roger als stabiel en betrouwbaar.

Stabiel bedrijf? Ze zijn van 17 naar 5 medewerkers gekrompen. Dat noem ik alles behalve stabiel

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-23T11:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.