Janmaat officieel benoemd tot CEO Exact

Dit artikel delen:

Martijn Janmaat is officieel aangesteld als de nieuwe ceo van Exact. De aandeelhouders van softwareleverancier Exact hebben tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering ingestemd met de benoeming van Janmaat tot ceo van het bedrijf. Janmaat vervangt Raj Patel die in juni 2010 plotseling om persoonlijke redenen zijn vertrek aankondigde. Daarop werd Janmaat, voormalig lid van de raad van commissarissen, naar voren geschoven als ceo.

Janmaat zal die functie in eerste instantie voor een jaar bekleden. Patel heeft in juni en juli 2010 de bedrijfsleiding geleidelijk overgedragen aan zijn opvolger.

Janmaat zei tijdens een toelichting op de cijfers over het eerste halfjaar: 'Dit is niet de meest logische procedure, maar gezien de omstandigheden is het de beste optie.'

Licenties

Janmaat moet verandering brengen in de kwakkelende licentieverkoop van Exact. De financiële resultaten over de eerste helft van 2010 vallen tegen. De omzet en winst van het softwarehuis uit Delft kwamen lager uit dan analisten hadden verwacht.

Lichtpuntje: de licentieomzet nam in het tweede kwartaal van 2010 toe ten opzichte van het jaar ervoor. Gekeken naar de eerste zes maanden van 2010 nam de licentieomzet echter af. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf donderdagochtend 22 juli 2010 bekendmaakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-23T16:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.