Quintiq steekt 25 miljoen in divisie Maleisië

Dit artikel delen:

Planningssoftwareleverancier Quintiq uit Den Bosch investeert de komende drie jaar 25 miljoen euro in zijn vestiging in Maleisië. Het bedrijf breidt daar het aantal werknemers uit van de huidige 110 naar driehonderd in 2013. De nieuwe medewerkers worden voornamelijk ingezet in het ontwikkelcentrum van de leverancier, dat is gevestigd in Kuala Lumpur. De investering wordt uit eigen middelen betaald.

Quintiq heeft een aantal grote klanten in Maleisië waaronder DHL Express en luchtvaartcateraar LSG Sky Chefs-Brahim. Naast Europa en de VS wil het bedrijf groeien in de regio Azië-Oceanië.

De leverancier verwacht in 2010 een wereldwijde omzet te behalen van 36 miljoen euro. De leverancier behaalt ongeveer tweederde van de omzet in Europa. Naast Azië ziet het bedrijf de Verenigde Staten als een belangrijke groeimarkt. De Nederlandse directeur en medeoprichter Victor Allis is in september 2010 naar Amerika verhuisd om dat mogelijk te maken.

Inbev

Grote klanten van de leverancier van planningssoftware en programmatuur voor optimalisatie van de toeleveranciersketen (supply chain) zijn brouwerij Inbev, de Amerikaanse luchtverkeersleiding en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wereldwijd werken 320 mensen bij het bedrijf, waarvan 120 in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het aantal werknemers klopt van Quintiq niet. 110 in Maleysië en 120 in Nederland is dan al 330. Hoe is het mogelijk dat dit bedrijf wereldwijd dan 320 medewerkers telt?

Hoofdrekenen wordt voor IT-ers steeds moeilijker!
110 + 120 = nog steeds 230. Er zwerven dus nog 90 medewerkers elders rond.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-03T10:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.