Afas en Hogeschool Utrecht ontwikkelen minor

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Afas ERP Software heeft samen met Hogeschool Utrecht de minor Business Solutions ontwikkeld. Het gaat om een cursus van twintig weken waarbij hbo-studenten leren hoe erp-software in de dagelijkse praktijk word gebruikt. De minor vindt deels plaats op het hoofdkantoor van het softwarebedrijf in Leusden. Er wordt gestart met twintig derdejaars studenten van de opleiding informatie en communicatietechnologie van de hbo-instelling.

De eerste tien weken volgen de studenten diverse product- en presentatietrainingen en leren ze hoe erp-software in de dagelijkse praktijk wordt gebruikt. In het tweede deel van de minor werken de studenten aan ict-opdrachten en zijn er onder andere sollicitatietrainingen. De opleiding is gericht op een koppeling van theorie en praktijk.

In januari 2011, als de eerste minor afloopt, evalueren het softwarebedrijf en de hogeschool de opleiding. Dan wordt ook gekeken of het aantal studenten kan worden uitgebreid.

De minor is alleen toegankelijk voor studenten aan de Utrechtse Hogeschool. Naast studenten van het ict-cluster kunnen ook studenten van andere studierichtingen, bijvoorbeeld technische bedrijfskunde of gezondheidszorg, deelnemen.

Laptops

De studenten maken gebruik van werkplekken, laptops en de trainingsfaciliteiten van het softwarebedrijf.

De Utrechtse Hogeschool werkt vaker samen met ict-bedrijven aan opleidingen. Het ontwikkelde in 2009 een minor projectmanagement in samenwerking met Capgemini.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En zo wordt.. op geheel natuurlijk wijze... langzaam maar zeker de eeuwige kloof tussen staats-onderwijs bedrijfsleven gedicht. We leren het nog wel eens.

Goed initiatief Afas & HU!
Just show the rest how it can be done.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-08T17:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.