Air France-KLM rondt weer migratie Amadeus af

Dit artikel delen:

Air France-KLM is gemigreerd naar de Altéa Inventory-oplossing van leverancier Amadeus. Het systeem vervangt bij de luchtvaartmaatschappij de twee legacysystemen die bij Air France en KLM elk zo'n veertig jaar in gebruik waren. Het voorraadbeheersysteem is gekoppeld aan de reserveringsmodule van het Altéa-platform. De komende jaren wil Air France-KLM nog meer oude systemen vervangen door Altéa-toepassingen, zodat er een standaard ict-omgeving ontstaat.

Het nieuwe systeem van Amadeus vormt de kern van een nieuw financieel beheersysteem voor Air France-KLM. De invoering van Altéa Inventory en de migratie van de legacysystemen heeft een aantal jaren geduurd. Met name het overzetten van data die betrekking hebben op zo'n twee miljoen vluchten en de koppelingen met zo'n vijftig andere systemen, zorgden voor een complexe operatie. De toepassing zal in de komende jaren nog worden gekoppeld aan ticketing- en vertrekcontrolesystemen in het kader van een verdere integratie van de bedrijfsprocessen van de gefuseerde vliegtuigmaatschappijen.

Amadeus

KLM sloot in 2006 met het Spaanse Amadeus een overeenkomst voor de implementatie van de verkoop- en reserveringsactiviteiten. Moedermaatschappij Air France werkt er al mee. Het Amadeus-systeem wordt wereldwijd gebruikt door ruim honderd luchtvaartmaatschappijen. Amadeus werd in 1987 opgericht door de luchtvaartmaatschappijen Air France, Lufthansa, Iberia en SAS. Het bedrijf levert software en ict-oplossingen aan de reis- en toeristenbranche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-23T16:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.