Corporatie blijft voor acht jaar bij NCCW

Dit artikel delen:

Woningbouwvereniging Hoek van Holland heeft bij Nccw opnieuw bijgetekend, ditmaal voor acht jaar. De corporatie uit Rotterdam met ruim tweeduizend woningen maakt al 25 jaar gebruik van de diensten van de woningbouwautomatiseerder uit Almere. Hoek van Holland gebruikt BIS NOA, de nieuwe versie van het op Oracle gebaseerde vastgoedpakket BIS.

Volgens Peter Mokveld, hoofd middelen bij woningbouwvereniging Hoek van Holland, was de keuze om wederom voor Nccw te kiezen snel gemaakt. ‘BIS NOA is een fijn systeem en voldoet aan onze behoefte. In zee gaan met een andere leverancier is niet waar wij op zaten te wachten. Het maken van een goede keus kost veel tijd en na de keuze ben je minimaal twee jaar onderweg om het systeem naar wens in te richten. Waarom overstappen als je tevreden bent?‘

Behalve woningbouwvereniging Hoek van Holland is er dit jaar nog een tiental corporaties die hun contract met Nccw hebben verlengd. Het betreft onder andere Beter Wonen, Woningbouwvereniging WUTA, Woningbouwvereniging Reeuwijk, IntermarisHoeksteen, Rijswijk Wonen, WoonGenoot, Woningstichting Gouderak, Woonstichting Land van Altena, Groenrand Wonen en Beter Wonen Vechtdal.

Lange adem

Nccw is marktleider op het gebied van ict bij woningcorporaties. Het bedrijf erkent dat er ook regelmatig corporaties zijn die naar een andere leverancier overstappen. Maar, zo stelt de woordvoerster, de migratie naar een nieuw bedrijfspakket van een andere partij is in de praktijk een proces van de lange adem. Zo nemen de corporaties Wonen Breburg en Woonstad, die respectievelijk rond 2005 en 2008 hebben aangegeven over te zullen stappen naar een andere leverancier, dit jaar pas afscheid van Nccw. Corporaties zouden meer moeten afwegen of het de moeite loont te kiezen voor een ander systeem wanneer dat zo'n langdurige en ingrijpende migratie tot gevolg heeft, aldus de zegsvrouw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-05T10:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.