AMC voert op grote schaal SAP in

Dit artikel delen:

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor software van SAP om de processen in de gehele organisatie te stroomlijnen. Het ziekenhuis kiest voor een compleet pakket met software voor de financiële administratie, inkoop, logistiek, personeelszaken, huisvesting en facilitaire dienst. Er loopt nog een aanbesteding die een implementatiepartner moet opleveren. Het AMC wil de software in de komende vier jaar gefaseerd invoeren.

Het nieuwe SAP-systeem komt in de plaats van een aantal modules voor de bedrijfsvoering die nu nog onderdeel zijn van het zogenoemde Zis (ziekenhuisinformatiesysteem) van het AMC. Deze modules zijn zowel functioneel als technisch verouderd. Voor het ziekenhuis vormde dit aanleiding om een apart systeem voor de bedrijfsvoering aan te schaffen. Het AMC verwacht hierdoor de verschillende processen van de betrokken afdelingen in het ziekenhuis beter op elkaar af te stemmen. Hiermee worden zaken als eenmalige invoer van gegevens, juiste doorbelasting en inzicht en verbeterde rapportages mogelijk. De instelling hoopt hiermee de efficiëntie te verhogen en interne en externe klanten beter te bedienen.

Het AMC zegt voor de enterprise resource planning (erp)-software van SAP te hebben gekozen in verband met prijs- en kwaliteitseisen en de ervaring die het Duitse concern heeft met zorginstellingen over de hele wereld. Een vergelijkbare SAP-brede invoering leverde bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) in 2009 overigens de nodige hoofdbrekens op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Aan de auteur, Rick Sanders:
Je artikel impliceert dat de SAP brede invoering bij het azM de nodige hoofdbrekens heeft opgeleverd. De lezer zou kunnen denken dat de oorzaak hiervan in de verkeerde pakketkeuze ligt: SAP dus...

Niets is minder waar, met SAP zit het wel goed, met de SAP implementatiepartner bij het azM ook, waar het niet goed zat/zit is het MT van het azM, zij zijn hoofdzakelijk de oorzaak van de ruime overschrijding van het budget...
Ga maar is op vakantie en blijf gewoon 6 maanden (besluiteloos) langer op het strand liggen dan gepland, tja, dan kun je aan het einde een extra rekening verwachten...

Mijn verzoek, indien je dergelijkse stellingen bombardeert gelieve deze te onderbouwen en verifieren, nu is het niet meer dan een holle en onterechte kreet die lezers op het verkeerde been zet... ik permitteer mezelf dit te mogen concluderen daar ik de afgelopen jaren in het SAP project bij het azM werkzaam ben geweest.

Beste Mark,
Het lijkt aan je reactie alsof je alle problemen afschuift op jouw opdrachtgever. Ik vind het niet zo chic als consultants dat doen. (zonder dat ik specifieke kennis van dit project heb).

Het kan zijn dat een MT minder effectief is dan gewenst, maar als consultant wordt je ingehuurd om een organisatieverandering te helpen doorvoeren. Als een keuze te ingewikkeld is om meteen een beslissing te nemen, dan dient de keuze door de consultant vereenvoudigd te worden of in stukjes te worden opgehakt.

Na afloop een MT in de media schofferen zegt meer over jouw effectiviteit als consultant dan over het azM.

Tja, het MT was zo groot dat je er effectief eigenlijk ook geen MT was.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-12T09:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.