Chili beheert luchtvloot met software uit Zeist

Chileense luchtmacht en Vison Waves breiden contract uit

Dit artikel delen:

De Chileense luchtmacht en softwareleverancier Vision Waves uit Zeist hebben het lopende contract voor het beheer van de F-16-vloot uitgebreid. De Chileense luchtmacht gaat de komende vijf jaar de gehele vloot van gevechtsvliegtuigen beheren met programmatuur van de Nederlandse leverancier. Het contract heeft een waarde van enkele miljoenen euro's.

De huidige Odyssey-software die wordt ingezet voor het logistiek management van de vloot van F-16-gevechtsvliegtuigen wordt uitgebreid naar een licentie voor Delta Enterprise. Met dat softwarepakket gaat de Chileense luchtmacht naast het onderhoud van de F-16's ook het onderhoudsprogramma van andere vliegtuigen beheren, ook worden de kosten van het onderhoud in het softwareprogramma vastgelegd.

De Chileense luchtmacht wil door de afname van het nieuwe systeem alle logistieke, onderhoud- en financiële processen van het beheer van de vloot onderbrengen in één softwarepakket.

Het bedrijf uit Zeist levert sinds 2006 software aan de Chileense luchtmacht. In dat jaar kochten de Chilenen F-16-toestellen van de Nederlandse en Amerikaanse luchtmacht en werden bij vliegtuigbouwer Lockheed Martin (eveneens klant van Vison Waves) nieuwe toestellen aangeschaft. Vision Waves werd mede op aangeven van Lockheed Martin gekozen tot leverancier van de software voor het vlootbeheer van de F-16-toestellen van de Chileense luchtmacht.

Vision Waves

Bij Vision Waves werken ongeveer 35 mensen. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Chili. De leverancier werkt lokaal met partners. Halverwege 2010 werd bekend dat The Informal Investors Network (TINN Capital) en Main Capital participeren in Vision Waves.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-25T11:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.