Infor benoemt ex-Oracle-topman Phillips tot CEO

Jim Shaper blijft rol spelen als chairman

Charles Phillips is benoemd tot chief executive officer (ceo) van bedrijfsoftwareleverancier Infor. Hij was tot voor kort 'president' en directeur bij Oracle, waar hij het veld moest ruimen nadat een buitenechtelijke relatie op straat kwam te liggen. Phillips volgt Jim Shaper op die chairman van het bedrijf blijft. Shaper zal daarnaast optreden als senior operating partner bij investeringsmaatschappij Golden Gate Capital, Infors grootaandeelhouder.

Charles Phillips moest bij Oracle weg nadat bekend werd dat hij een buitenechtelijke relatie had. De vrouw in kwestie liet privéfoto's op billboards plaatsen. Ellison haalde voor Phillips zijn vriend Mark Hurd als co-bestuurder binnen. Hurd vertrok begin augustus hals over kop op bij HP. Intern onderzoek had uitgewezen dat Hurd onjuiste onkostendeclaraties had ingediend en een relatie zou hebben met een ondergeschikte.

Infor is opgetogen over het binnenhalen van Phillips die bij Oracle de dagelijkse operaties leidde. In de zeven jaar dat hij bij Oracle werkte groeide de omzet met bijna 300 procent. Ook speelde Phillips een sleutelrol bij een aantal overnames, waaronder BEA Systems, Hyperion en Siebel, aldus Infor.

Middenmarkt

Infor zegt na Oracle en SAP de grootste leverancier van software voor enterprise resource planning (erp) ter wereld te zijn. Het Amerikaanse bedrijf heeft ruim twee miljard dollar omzet en bedient zo'n 70,000 klanten in 125 landen. Het bedrijf, waar achtduizend mensen werken, heeft een sterke positie in de middenmarkt en werkt wereldwijd met 1400 partners. Phillips wil Infor verder laten groeien in een moeizaam draaiende markt die nog steeds aan het consolideren is. Daarvoor krijgt de nieuwe topman de beschikking over een nieuwe generatie Infor-applicaties (Infor ION) die ook voor cloud computing geschikt zijn. Ook krijgen de talloze productielijnen die Infor voert, een gemeenschappelijke interface.

Benelux

Infor draait in de Benelux een omzet van circa 110 miljoen dollar, telt tweeduizend klanten (waarvan 650 voor ERP Baan en ERP LN, en 200 voor de bibliotheeksoftware) en heeft ruim 700 werknemers in kantoren in Barneveld, Veenendaal, Den Bosch, Hoofddorp en Capelle aan den IJssel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voorbeeldfuncties die hun vrouw bedriegen, gebruikersconferenties in Las Vegas...wanneer wordt onze branche eens volwassen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-26T09:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.