Aandeelhouders Superp akkoord met regeling

Personeel ontvangt salaris van oktober 2010

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

De aandeelhouders van SAP-dienstverlener Superp zijn akkoord met een regeling zodat het bedrijf gered kan worden. Doordat zij een volmacht hebben gegeven, steekt een nog onbekende investeerder geld in de zaak. Hierdoor zijn op woensdag 3 november 2010 alsnog de salarissen van oktober aan het personeel overgemaakt.

De bewuste regeling was als voorwaarde door de bank en investeerder opgelegd om Superp te redden van de ondergang. Met deze activa/passiva-transactie koopt de investeerder de huidige aandeelhouders uit. Bij een dergelijke transactie schrijft de Nederlandse wet voor dat alle medewerkers ook moeten worden overgenomen en zij dus een baangarantie hebben.

Volmacht

De volmacht van de huidige Superp-aandeelhouders houdt in dat de definitieve eigendomsoverdracht van Superp bij de notaris kan worden geregeld. Dit vindt naar verwachting op zeer korte termijn plaats.

Met het ondertekenen van de volmacht heeft een nog steeds onbekende investeerder alvast geld naar Superp overgemaakt zodat de salarissen over oktober 2010 konden worden uitbetaald. Dit is inmiddels gebeurd. Uit eerdere reacties op de website van Computable bleek al dat het Superp-personeel op hun geld zat te wachten. Opvallend is ook dat de website van Superp weer bereikbaar is nadat deze er enige tijd heeft uitgelegen.

Ctac en IFS Probity

Al het gehele jaar rommelt het bij de SAP-dienstverlener. Door een structureel kastekort heeft Superp regelmatig moeite met het uitbetalen van de salarissen. In juni leek een redding nabij, door een ‘strategische samenwerking'. Twee weken later bleek dat Ctac-dochter IFS Probitiy de helpende hand uitstak naar de SAP-dienstverlener.

Ctac wilde Superp eigenlijk overnemen, maar zag hier uiteindelijk van af. Ook de samenwerking met IFS Probity werd gestopt. Een potentiële tweede koper zag eind oktober 2010 ook van een overname van Superp af, waardoor de mogelijkheden van het bedrijf beperkter werden. De keuzes waren faillissement met doorstart of het vertrek van de aandeelhouders en een kapitaalinjectie van de investeerder. Deze laatste optie lijkt nu gerealiseerd te worden waarna Superp met een schone lei kan gaan beginnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Einde aan de muiterij
de BV is blijkbaar weer vrij

oude ballast overboord
nieuwe mogelijkheden aangeboord

op een nieuwe toekomst richten zij hun pijlen
vaste koers met de (spreekwoordelijke) wind in bolle zeilen

behouden vaart !

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-03T11:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.