AX dwingt Persgroep tot nieuwe HR-systemen

Dit artikel delen:

HR-dienstverlener SD Worx gaat een personeels- en salarisverwerkingssysteem op basis van Microsoft Dynamics AX leveren aan het Nederlandse deel van De Persgroep. Het mediabedrijf moet de bestaande human resources-systemen aanpassen, omdat het sinds kort werkt met Microsofts erp-software Dynamics AX.

Ook overnames in Nederland en het professionaliseren van personeelszaken zijn aanleiding voor het inzetten van een nieuw salarissysteem. In België werkt de uitgeverij al langer met de dienstverlener SD Workx.

Onderbuikgevoel

Ict-directeur Luc Verbist van De Persgroep: 'SD Worx kan vanuit één systeem de salarisverwerking en de personeelinformatie voor Nederland en België verbeteren. Ook levert deze samenwerking synergie op met andere bedrijfsprocessen die worden vastgelegd in Microsoft Dynamics AX.'

Volgens de HR-dienstverlener is de wet- en regelgeving waarmee De Persgroep te maken heeft complex, omdat het bedrijf in meerdere landen actief is. Ook zou er verschil in bedrijfscultuur zijn. 'Organisaties moeten kunnen beslissen op basis van feiten, in plaats van op onderbuikgevoel en veronderstellingen', zegt verkoopmanager Jan-Henk van Bennekom van SD Worx. Het nieuwe HR-systeem moet dit mogelijk maken.

De Persgroep gaat vanaf 1 januari 2011 werken met Dynamics AX.

Mediabedrijf

De Persgroep is een Belgisch-Nederlands mediabedrijf en eigenaar van diverse kranten, tijdschriften, radio- en televisiezenders en drukkerijen. Het bedrijf betaalde in 2009 100 miljoen euro voor 51 procent van de aandelen in PCM Uitgevers en had toen een geconsolideerde omzet van ongeveer 800 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-05T10:40:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.