NCCW: BIS NOA is rigoreus veranderd

Dit artikel delen:

NCCW is het niet eens met de kritiek dat BIS NOA, zijn oplossing voor de middelgrote woningcorporaties, geen modern pakket zou zijn. Volgens algemeen directeur Wibo Pollmann blijkt de beeldvorming die over dit primaire systeem is ontstaan, hardnekkig. Het systeem is juist rigoreus aangepast aan de huidige marktvraag, vindt hij. Zelfs cloud computing behoort al tot de mogelijkheden van deze nieuwe versie van het op Oracle gebaseerde vastgoedpakket BIS.

Pollmann reageert hiermee op de vaststelling van het adviesbureau HC&H Consultants dat marktleider NCCW klanten verliest omdat het geen duidelijke oplossing heeft voor het middensegment van de corporatiemarkt. Volgens HC&H oefent NCCW met het in zijn ogen lichtgemoderniseerde BIS NOA (NCCW Oracle Application) weinig aantrekkingskracht uit op middelgrote corporaties. Voor de grote corporaties biedt NCCW First NOA als erp-oplossing aan. BIS NOA is de opvolger van het bekende BIS, het bedrijfsinformatiesysteem dat vele corporaties nog in gebruik hebben of hebben gebruikt.

Imago

De NCCW-directeur stelt echter dat het BIS NOA de afgelopen jaren rigoreus is aangepast aan de huidige marktvraag. 'We hebben er fors in geïnvesteerd. Het systeem is open en heeft een moderne database. Hierdoor is onder andere het werken met webservices mogelijk.' Daarnaast wijst Pollmann erop dat zijn bedrijf een procesmodel in een 'corporatiecloud' ontwikkelt waarvan alle BIS NOA-klanten gebruik kunnen maken (evenals First Housing-klanten). Hierbij werkt NCCW samen met drie woningcorporaties: Woonstichting Wageningen, Wonen Limburg en Tablis Wonen. Volgens de directeur biedt zijn bedrijf hiermee een vernieuwende oplossing voor de middenmarkt aan. 'Zo'n corporatiecloud met korte implementatietijden en waarbij ook andere leveranciers voor deelprocessen worden ingezet, is ons toekomstconcept. Het slaat aan. We zijn hierover met bijvoorbeeld Woongoed Middelburg in gesprek.'

Pollmann merkt dat BIS NOA nog steeds een imagoprobleem heeft. Hij hoopt toch ook adviseurs te kunnen overtuigen van de moderne opzet van het systeem. 'Ik snap best dat adviesbureaus roepen dat softwarepakketten niet modern genoeg zouden zijn. Zij hebben baat bij selectietrajecten. Maar ik vind dat het beeld dat van BIS NOA bestaat, niet terecht.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-12T11:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.