Unit4 start webportal voor productverbetering

Dit artikel delen:

Unit4 biedt gebruikers de mogelijkheid om via een webportal te stemmen over verbeteringen van producten.

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 betrekt gebruikers, medewerkers en andere belanghebbenden via een webportal bij de ontwikkeling van de bedrijfssoftware. Via het forum kunnen zij ideeën aandragen, discussiëren en stemmen over de ontwikkeling van de bedrijfssoftware. Op termijn moet elk venster van de bedrijfssoftware een link naar het webforum Unit4 Ideas krijgen. Salesforce levert de programmatuur voor de portal.

De portal zal in eerste instantie worden ingezet voor het verzamelen van ideeën voor de softwareproducten van Agresso Business World en Coda. Unit4 heeft zesduizend klanten verspreid over honderd landen. In totaal gaat het om meer dan twee miljoen gebruikers. Marketingdirecteur Ton Dobbe: 'Contact met klanten is heel arbeidsintensief. Bovendien bleef de inspraak van de gebruikersvereniging per land vaak beperkt tot een selectie groep gebruikers. Via deze opzet kunnen meer gebruikers ons bereiken.' Dobbe denkt dat, door de populariteit van bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn, gebruikers steeds meer gewend raken om hun ideeën online in te dienen.

Via de portal kan per softwarepakket worden gediscussieerd over voorstellen tot productverbetering. Geregistreerde gebruikers kunnen stemmen op ideeën door punten te geven en de status van ideeën wordt gecommuniceerd. De leverancier laat weten of een idee in overweging wordt genomen, in de ontwikkelfase is of wordt toegepast een nieuwe versie.

Spellingscontrole

Een voorbeeld van een idee dat door gebruikers is aangedragen, is het toevoegen van spellingscontrole. Dobbe: 'Bij tijdschijven moeten de naam van de klant, werkzaamheden en het project worden vermeld. Die tekst wordt overgenomen in de factuur. Het staat dan erg knullig als daar fouten in staan. Vandaar dat de spellingcontrole nuttig kan zijn.' Op aangeven van gebruikers voert het softwarebedrijf ook een type-ahead-functie in. In het tekstveld geeft de software dan al een suggestie van het woord.

Dobbe benadrukt dat gebruikers die dagelijks met de software werken vaak hele praktische verbeteringen voorstellen. 'Als leverancier benader je de software vaak vanuit de technologie, op deze manier kunnen we de gebruiksvriendelijkheid verder vergroten.' De softwareleverancier verwacht bij grote releases in april 2011 en februari 2012 nieuwe ideeën door te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-23T11:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.