RealDolmen ontkent fusie met Qurius of Ordina

Dit artikel delen:
deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

De Belgische ict-dienstverlener RealDolmen is niet uit op een fusie met Qurius of Ordina. Volgens een bericht van persbureau Reuters zou bestuursvoorzitter Bruno Segers in gesprek zijn met beide partijen. Segers weerspreekt het bericht in een gesprek met het persbureau Dow Jones.

RealDolmen zag de omzet van infrastructuurproducten in zijn laatste kwartaal met ruim tien procent toenemen, aldus het Belgische ict-vakblad Datanews. Vooral met virtualisatie en opslag scoorde het bedrijf goed.

RealDolmen levert diensten voor middelgrote ondernemingen en wil volgens het Reuters-bericht in de Benelux verder groeien door te fuseren of een overname te doen. Qurius en Ordina werden genoemd als kandidaten die RealDolmen op het oog heeft. De Belgische ict-dienstverlener streeft naar een jaarlijkse omzet van 400 miljoen euro.

RealDolmen zag de omzet van infrastructuurproducten in zijn laatste kwartaal met ruim 10 procent toenemen, aldus Datanews. Virtualisatie en opslag doen het goed. Zo koos de biofarmaceutische onderneming  UCB onlangs voor RealDolmen met een Netapp-oplossing.

Omzetgroei

Na een omzetdaling in het vorig kwartaal, ziet RealDolmen in tegenstelling tot sommige concurrenten de omzet opnieuw oplopen met een, weliswaar bescheiden, omzetgroei van 1,6 procent over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar. De operationele winst  trok met 2,4 miljoen euro aan. De divisie Business Solutions kampte met een omzetdaling van 10,7 procent. De eigen erp-oplossingen moesten deels ruimte maken voor de Microsoft Dynamics systemen (het vroegere Axapta).

Grote bestellingen bij de overheid blijven voorlopig uit. De overheid en de ehealth-sector is goed voor een derde van de omzet van RealDolmen. RealDolmen werft nieuwe mensen aan. Zo werden er nog 35 jongeren aangeworven. De integrator is echter nog op zoek naar medewerkers met ervaring in Java, Microsoft SharePoint, Citrix of VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-24T08:15:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.