Unit4 voltooit overname Pools Teta

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 heeft de overname van de Poolse erp- en hr-leverancier Teta S.A definitief afgerond. Teta is van de Poolse beurs gehaald en het softwarehuis uit Sliedrecht heeft drie nieuwe producten in het productaanbod opgenomen. Dat zijn Teta Constellation, Navireo en Insert. Unit4 betaalt ongeveer veertig miljoen euro voor het Poolse bedrijf.

De overname is volledig gefinancierd uit eigen middelen. Unit4 had al negentig procent van de aandelen in handen.

Via een zogeheten uitrookprocedure zijn minderheidaandeelhouders, die tien procent van het Poolse bedrijf bezaten,  juridisch verplicht om hun aandelen te verkopen. Teta is één van de grootste spelers op de Poolse erp- en hr-software en de Hongaarse hr-softwaremarkt. Unit4 voerde in juli 2010 een overnamestrijd met het Britse softwarehuis Sage waarin Unit4 meer bood dan de Britse branchegenoot.

Unit4 vergroot door de overname van een van de grootste Poolse erp-leveranciers zijn marktaandeel in Oost-Europa. De zeshonderd medewerkers worden ondergebracht in een zelfstandige dochteronderneming.

Oost-Europa

Teta boekte over 2009 een omzet van ongeveer 25 miljoen euro. Unit4, dat actief is in negentien landen, noteerde in dat jaar een omzet van 379,4 miljoen euro. Unit4 is al langer op overnamepad in centraal en Oost-Europa. Volgens de leverancier groeit de erp-markt daar harder dan in West-Europa. Bovendien is uitbreiding door overnames onderdeel van de bedrijfsstrategie van de softwareleverancier uit Sliedrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-29T11:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.