Ordina valt af bij hypotheekorder ING

Dit artikel delen:

Ordina is niet meer in de race om een grote ict-opdracht bij de hypotheekdivisie van ING. Dat melden ingewijde bronnen. De bank wil geen commentaar geven zolang de aanbesteding nog loopt. Ook Ordina wil niet in gaan op het mislopen van deze opdracht. Het Financieele Dagblad meldt dat ING met Topicus in zee wil gaan.

Ordina zou het binnenhalen van de systeemintegratie- en vernieuwingsorder bij ING hard nodig hebben bij de poging weer structureel gezond te worden. De opdracht met een geschatte waarde van twintig miljoen euro gaat hoogstwaarschijnlijk naar de veel kleinere ict-speler Topicus uit Deventer.

Saillant detail is hierbij dat ING de huisbank is van de automatiseerder en Topicus volgens de zakenkrant is opgericht door twee oud-Ordina-medewerkers.

ING maakte zich een aantal maanden geleden zorgen over de financiële situatie bij de moeizaam opererende ict-dienstverlener uit Nieuwegein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ING weet het gewoon niet meer om te gaan met ICT actviteiten! De beste ICT'ers zijn buiten de deur gezet. Ordina heeft m.i. degelijk uistekende know-how in thuis. Nu nog ING?

Oei oei, die 20 miljoen is een fors deel van de omzet van Ordina (5%). Kunnen ze nu nog wel de rente betalen op alle leningen? Ordina betaalt tot nu toe steeds de rente met nieuwe aandelen.

Ik ben ook wel benieuwd hoe Topicus als club met 200 man deze opdracht gaan uitvoeren. Maar gedurfde keuze van ING, petje af.

Het gaat over een order van 20 miljoen over 5 jaar, dus 4 miljoen per jaar. Op een jaaromzet van ruim 500 miljoen is dit geen onoverkomelijke probleem. Uiteraard wel jammer, zeker na alle commotie van het afgelopen jaar.
Werk aan de winkel voor de sales :-))

ING is een puinhoop. Alles is uitbesteed en toch niet optimaal ge-governed. Dreiging is niet dat Ordina niet renndabel is, dreiging is dat BNPP, RBS, SocGen binnenkort aanvallen in de hypotheekmarkt.
Er loopt al een onderzoek in de kartelformatie waar ING bij betrokken is.

Ik voorzie dat Topicus flink gaat groeien met (ex-)personeel van Ordina en daar gaat Ordina niet moeilijk over doen...

ING kan het niet maken zo openlijk voor Ordina te kiezen, maar doet dat nu via Topicus.

Freelancers, uiteraard bevriend met (top)manager, maken ING duur en dus arm. Ga na hoeveel en hoelang freelancer werken bij ING? Vaak langer en duurder dan interne medewerkers.

Slim van ING want het management bij Ordina Finance Solutions voert een wanbeleid en is incapabel. Dat zal ING ook wel gezien hebben.

Ordina is vandaag de grootste daler op de AEX met bijna 5%... dit nieuws heeft toch impact blijkbaar?

Zullen ze nu nogmaals nieuwe aandelen in de markt brengen om de rente van leningen bij ING af te lossen? Lijkt mij in ieder geval geen gezonde financiele basis....

Nee, het heeft niets met Ordina te maken. Het heeft met de manier van het besturen van ING. Als iets fout gaat dan wordt meestal de FOUT gegeven aan derden. Zodat zo'n de arrogante bestuurders aan demacht blijven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-15T11:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.