Microsoft koppelt eindelijk CRM aan ERP

Connector is deze maand beschikbaar

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Microsoft koppelt de bedrijfssoftware Dynamics CRM aan de 2009-versies van de erp-pakketten Dynamics NAV en AX. Gebruikers vroegen al langer om de integratie van de erp- en crm-software. De leverancier geeft daar nu gehoor aan in de tweede release (R2) van die erp-software. Volgens oprichter van de Dynamics-gebruikersgroep Erik Ernst liep Microsoft klanten mis doordat er nog geen officiële integratie tussen de erp- en crm-software was.

Solution architect Freek van Geest van Microsoft Business Solutions heeft die ervaring niet. 'Er waren al andere koppelingen mogelijk.' Hij wijst op koppelingen via Biz Talk Server, een service-bus voor de koppeling van bedrijfsapplicaties. Volgens Van Geest is het wel een voordeel dat de Dynamics-groep nu een eigen connector heeft. Die connector komt 17 december 2010 beschikbaar.

Citrix

Andere toevoegingen zijn nieuwe functionaliteiten voor de koppeling aan online betaaldiensten en het op afstand benaderen van de rolgebaseerde interface. Dat laatste gebeurde voor NAV eerder via terminal-services van bijvoorbeeld Citrix. Door aanpassing van het netwerkprotocol kan de bedrijfssoftware nu ook zonder die terminal-services benaderd worden. Daarnaast zijn functionaliteiten voor applicatie-virtualisatie toegevoegd.

De leverancier belooft dat de gebruiksvriendelijkheid is vergroot doordat de bedrijfssoftware is aangepast aan werkprocessen van Windows 7.

Met de beschikbaarheid van de nieuwe functionaliteiten van Microsoft Dynamics NAV en AX loopt de leverancier vooruit op de release van 'NAV 7' die rond 2012 op het programma staat.

Volgens Van Geest is sinds begin 2010 de connector voor de erp-software Great Plains beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-15T11:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.