DBS Business Solutions komt in Noorse handen

DBS Project gaat verder als QS Solutions

Dit artikel delen:

De Noorse leverancier van boekhoud- en administratiesoftware Visma neemt DBS Business Solutions over. Dat is een Amersfoortse ontwikkelaar van software voor salarisverwerking, personeelszaken en financieel beheer. Visma, dat al eigenaar is van Accountview, vindt het portfolio van DBS een aanvulling op zijn bestaande aanbod.

Visma startte vier jaar geleden met zijn activiteiten in Nederland na de overname van AccountView. De acquisitie van DBS is de tweede Nederlandse overname van Visma. Dit bedrijf uit Amersfoort levert sinds 1994 personeels- en salarissystemen aan grote en middelgrote bedrijven en organisaties in Nederland. Het bedrijf heeft zeventig medewerkers en een omzet van zo'n negen miljoen euro (winst: ruim 800.000 euro). DBS is met name sterk in de corporatiesector en sociale zekerheid. In totaal verwerkt het maandelijks zo'n driehonderdduizend salarisstroken. Visma ziet DBS als een toekomstige expertisecentra voor software voor personeelszaken, salarisverwerking en financiële administratie. Het Noorse bedrijf sluit nieuwe Nederlandse softwareovernames niet uit.

QS Solutions

DBS had ook kennis van de implementatie van de producten Microsoft Project Server, Microsoft Dynamics CRM en Microsoft SharePoint. De divisie (DBS Project; 50 man) die hiervoor verantwoordelijk is, valt niet onder de overname maar gaat onder de naam QS Solutions verder als een nieuw bedrijf. De twee bedrijven delen wel hetzelfde kantoor in Amersfoort. DBS heeft nog een vestiging in het Iers Cork; QS Solutions houdt ook nog kantoor in Keulen. Paul Dols, tot voor kort directeur van DBS, is aangesteld als directeur van QS Solutions.

Visma-groep

Visma is sinds september in handen van investeerder Kohlberg Kravis & Roberts (KKR). Die nam een groot deel (ruim 70 procent) van het belang over van HG Capital, een andere participatiemaatschappij (houdt een belang van zo'n 17 procent). Met de hulp van beide investeerders is de Visma-groep dit jaar opgetuigd met diverse, vooral Scandinavische acquisities. Behalve DBS gaat het om het Zweedse Allego (inkoopsoftware), het Finse Severa (managementsoftware), het Deense Sirius IT (overheid en detailhandel), het Noorse Invoicia (factuurverwerker) en het Zweedse Opic (tender- en verkoopsoftware). De groep telt 4100 medewerkers, bedient 220.000 klanten in Noord-Europa en kent een omzet van 427 miljoen euro in 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-16T16:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.