Peoplesoft en IBM komen nader tot elkaar

Dit artikel delen:

Op de Peoplesoft Connect 2004 user conference, hebben Peoplesoft en IBM een vergaande strategische alliantie aangekondigd op het gebied van enterprise applicaties. Als onderdeel van de nieuwe alliantie standaardiseert Peoplesoft haar applicaties op het IBM middleware platform.

De aankondiging is het grootse initiatief ooit om enterprise applicaties te integreren met IBM middleware. Door de combinatie van het IBM Websphere platform met Peoplesofts toepassingen kunnen klanten meer rendement halen uit hun bestaande investeringen zonder hun huidige systemen te moeten vervangen.
 
Peoplesoft integreert IBM middleware en ontwikkel-tools, inclusief componenten van Websphere Portal, Business Integration, Application Server en Studio Application Developer met haar portfolio aan enterprise-toepassingen. Door deze samenwerking ontstaat synergie tussen de ontwikkelingsactiviteiten van de belangrijkste leverancier van infrastructuur én die van de meest innovatieve leverancier van enterprise-applicaties. De combinatie van duizenden ontwikkelaars op beide gebieden zal resulteren in een zeer compleet aanbod aan bedrijfsoplossingen.
 
IBM en Peoplesoft gaan gezamenlijk geïntegreerde industriespecifieke oplossingen op de markt brengen, waarbij ook producten en diensten van derden worden betrokken. De eerste sectoren waarop deze oplossingen gericht zijn betreffen de financiële sector en de telecommunicatie. Oplossingen voor dit laatste segment - gebaseerd op IBM's Service Provider Delivery Environment framework - omvatten Customer Profitability Management, Network Lifecycle Management, en Customer Loyalty en Retention.
 
Tot slot starten beide ondernemingen het eerste business process interoperability lab om meer en betere integratie en maatwerk mogelijk te maken. Peoplesoft applicatieontwikkelaars, IBM, en andere softwareleveranciers zullen applicatie-interoperabiliteit testen in echte, praktische en zakelijke omgevingen. De definitieve overeenkomst hoopt men nog in het vierde kwartaal van 2004 te bekrachtigen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-22T10:34:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.