Luchtverkeersleiding vernieuwt kantoor-PC's

Dit artikel delen:

De honderden medewerkers van Luchtverkeersleiding Nederland krijgen binnenkort nieuwe computers. Voor het vervangen van de bestaande duizend pc's en laptops, het besturingssysteem en de kantoorsoftware heeft de organisatie een aanbesteding uitgeschreven. De totale waarde van de opdracht ligt tussen de anderhalf en drie miljoen euro. De vernieuwing van hardware en software moet in het derde kwartaal van 2011 zijn afgerond.

Luchtverkeersleiding Nederland verleent diensten op het gebied van communicatie, navigatie, plaatsbepaling, inlichtingen en opleidingen voor de luchtvaart. De organisatie gebruikt op zijn huidige pc's en servers voornamelijk Microsoft-systemen en software (Windows XP, Office 2003, Windows 2003/2008 Server, Active Directory, Exchange 2003, Windows fileservers).

De middleware en de enterprise resource planning (erp)-toepassingen zijn geënt op Oracle. Bovendien gebruiken de verkeersleiders Adobe en Autodesk Autocad en werken ze met verschillende maatwerkapplicaties en beheertoepassingen.

24x7 ondersteund

Behalve het vervangen van de hardware en de standaardkantoorautomatisering, moet de ict-dienstverlener de maatwerkapplicaties overzetten op de nieuwe systemen. Deze moeten functioneel worden beheerd en 24 uur per dag en zeven dagen in de week eerstelijns worden ondersteund in binnen- en buitenland.

De luchtverkeersleiding beperkt het aantal ondernemingen die op deze niet-openbare aanbesteding inschrijven. Daarbij is het beoogde minimumaantal gesteld op drie en het maximum op vijf.

Het hoofdkantoor van Luchtverkeersleiding Nederland staat op Schiphol. De organisatie heeft ook vestigingen in Eelde, Beek en Rotterdam. Er zijn ongeveer achthonderd voltijdbanen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat is dit voor non-nieuws? We hebben het niet over een uitzonderlijke actie voor een organisatie, ook niet over een uitzonderlijk hoog bedrag en uit het artikel blijkt ook geen andere uitzonderlijke omstandigheid.

En ze gebruiken voor ERP Adobe en Autodesk AutoCAD?? lekker zorgvuldig!!

Was er geen ander nieuws te bedenken? Ik hoop niet dat we dit soort artikelen elke keer krijgen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-04T11:05:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.