Regas haakt af bij EPD-tender GGZ

Dit artikel delen:

Zorgautomatiseerder Regas uit Woerden heeft zich teruggetrokken uit de aanbesteding die instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) uitschreven voor de bouw van een elektronisch patiëntendossier (epd). De verschuiving van de oorspronkelijk gevraagde totaaloplossing naar een epd waarin de nadruk ligt op de administratieve processen, ligt het bedrijf niet. Regas is de zoveelste afhaker in dit aanbestedingstraject van de Vereniging EPD GGZ. CSC, Atos Origin/Topicus, Alert Life Sciences, IGN Automatisering, Qurius en Siemens gingen het bedrijf voor.

Regas, onderdeel van de Amende Groep, zegt wel actief te blijven als ict-aanbieder voor GGZ-instellingen in Nederland. Net als in België zal de marktbenadering zijn gebaseerd op de koppeling van Regas met de administratieve omgevingen van derden. Niet alle GGZ-instellingen doen mee aan de gezamenlijke epd-aanbesteding. De Vereniging EPD GGZ vertegenwoordigt 60 procent van de GGZ's in Nederland.

De aanbesteding van het informatiesysteem voor GGZ-instellingen verloopt moeizaam. De vereniging heeft de aanbestedingsprocedure in 2010 moeten verlengen omdat geen enkele inschrijving voldeed aan de minimale functionele eisen. In januari 2011 toetst de Vereniging EPD GGZ de epd-functionaliteiten van de zes overgebleven inschrijvers: Accenture, Chipsoft, Impulse Info Systems, Mc Kesson, Nedercare en PinkRoccade HealthCare. Halverwege 2011 moeten de definitieve leveranciers worden gekozen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat de zoveelste partij afhaakt is niet verrassend. GGZ NL wil graag vernieuwende partijen uitnodigen om aan te bieden maar door de absurd gestelde eisen haken nieuwe spelers af. Zelfs bestaande leveranciers (al of niet met vernieuwde versies) kwamen niet door de POC-fase heen afgelopen jaar. Succes maar vooral sterkte voor de overgebleven aanbieders!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-05T16:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.