Afas meldt winstgroei van 12,5 procent in 2010

CFO: 'Omzet boven de 50 miljoen is mijlpaal voor familiebedrijf'

Dit artikel delen:

Leverancier van erp-software Afas boekt over 2010 een brutowinst van 15 miljoen euro. Dat is een stijging van 12,5 procent ten opzichte van de resultaten in het jaar 2009. De omzet van het softwarebedrijf uit Leusden steeg met 15 procent tot 50,1 miljoen euro. Volgens financieel directeur Arnold Mars is het passeren van de grens van vijftig miljoen euro aan omzet een mijlpaal voor een Nederlandse familiebedrijf.

Vergeleken met 2009 is de omzet minder hard gestegen. De leverancier behaalde in dat jaar een omzetgroei van 20 procent. Mars: 'Het jaar 2009 was voor ons een topjaar. In absolute cijfers hebben we nu wel weer meer omzet geboekt, maar procentueel groeide de omzetstijging iets minder hard. Dat komt doordat we nauwelijks groei hebben gerealiseerd in de dienstverlening, om precies te zijn slechts 1 procent. We hadden daar meer van verwacht.'

Mars stelt dat het bedrijf zelf verantwoordelijk is voor de beperkte groei van de inkomsten uit diensten. 'We hebben een nieuwe implementatiemethode, waardoor de consultancydagen bij een klant zijn verminderd. De beperkte groei komt niet door teruggelopen vraag vanuit de markt', verduidelijkt hij.

Shirtsponsor AZ

Het softwarebedrijf paste in 2010 ook het verdienmodel aan. Het bedrijf voerde maandelijkse verhuur van de software Afas Online in. Daarbij worden de eenmalige investeringen voor onderhoud uitgesmeerd over meerdere maanden. Mede daardoor is het aandeel onderhoud gegroeid van 48 procent in 2008 naar 50 procent in 2010.

Het softwarebedrijf meldt dat het in 2010 ook meer naamsbekendheid kreeg door de sponsoring van voetbalclub AZ. Volgens de leverancier is de spontane naamsbekendheid daardoor gegroeid van 33 procent in 2009 naar 46 procent in 2010.

Afas verwacht in 2011 een omzet- en resultaatgroei van 12,5 procent te behalen. De erp-leverancier wil met gecertificeerde partners gezamenlijk kijken naar een verbetering van de marktpositie binnen verschillende branches.

ANWB

In 2010 werden onder andere supermarktketen C1000, uitgever Wegener en de ANWB binnengehaald als klant. Verder wil het bedrijf de marktpositie binnen de zorgsector versterken en worden verdere stappen gezet in de onderwijsbranche waar onder andere salarisverwerking met Afas Profit wordt uitgevoerd.

Afas is in 1996 opgericht. Bij het bedrijf werken ongeveer driehonderd mensen. Het softwarebedrijf maakt traditiegetrouw in de eerste week van januari de eerste resultaten het voorgaande jaar bekend. Vanaf 28 januari 2010 is het jaarverslag volledig beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk, wordt er ook winst gemaakt?

@blaat:Goed lezen, zie 1e regel: brutowinst 15 miljoen!!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-07T16:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.