Exact koppelt bedrijfssoftware aan Digipoort

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Exact heeft zijn software voor bedrijfsadministratie en boekhouding, Exact Globe, Exact Compact en Exact Online, gekoppeld aan Digipoort. Dat elektronische postkantoor van de overheid zogt ervoor dat e-facturen van bedrijven bij de juiste organisatie terechtkomen. De softwareleverancier uit Delft claimt dat het één van de eerste softwareleveranciers is die een koppeling heeft met Digipoort.

Vanaf 1 januari 2011 kunnen ondernemers hun facturen aan de Rijksoverheid elektronisch indienen via Digipoort. Door de koppeling kunnen de gebruikers van de bedrijfssoftware van Exact vanuit de eigen boekhouding een factuur naar de overheid versturen zonder hiervoor nog een ander programma te hoeven gebruiken. Ondernemers konden sinds 2010 via Exact Globe en Exact Online al onderling elektronische facturen uitwisselen.

De eerste factuur die via Digipoort is ontvangen is verstuurd door Vodafone. Begin januari 2011 werd bekend dat de  overheid zijn doelstellingen om in 2010 10 procent van de facturen digitaal te verwerken niet haalde.

58% drukt digitale factuur af

Het is de bedoeling dat vanaf 2018 ook alle lagere overheden, zoals provincies, waterschappen en gemeenten, elektronische facturen kunnen ontvangen en verwerken. Nu behandelt 58 procent van de Nederlandse overheidsinstellingen elektronisch ontvangen inkoopfacturen op een ouderwetse manier: ze drukken de factuur af en verwerken hem handmatig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De softwareleverancier uit Delft claimt dat het één van de eerste softwareleveranciers is die een koppeling heeft met Digipoort."

Erg goed werk van Exact! Saillant detail is echter dat AFAS Profit deze functionaliteit een jaar gelden al had.

"De softwareleverancier uit Delft claimt dat het één van de eerste softwareleveranciers is die een koppeling heeft met Digipoort."

Deze zin slaat op de koppeling met Digipoort voor het elektronisch factureren aan de overheid. Zie ook het oorspronkelijke persbericht geplaatst door Exact: Direct elektronisch factureren aan de overheid - http://www.exact.com/nl/nl/over-exact/persberichten/pr20110121.aspx

Zoals je kan lezen op de website van Logius is AFAS niet aangesloten op Digipoort met betrekking tot het elektronisch factureren aan de overheid http://www.logius.nl/producten/projecten/e-factureren/wie-doen-er-mee/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-21T10:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.