Qurius Duitsland benoemt Unit4-topman tot CEO

Microsoft-dienstverlener Qurius benoemt Dieter Grosse-Kreul tot nieuwe ceo van Qurius Duitsland. Grosse-Kreul stapt over van bedrijfssoftwareleverancier Unit4. Daar leidde hij eveneens de Duitse organisatie. Unit4 heeft nog geen vervanger gevonden. Het Duitse managementeam neemt de taken voorlopig waar. Grosse-Kreul vervangt Kay Laukat die sinds 2007 aan het roer stond van Qurius Duitsland.

Laukat kwam op die positie terecht na de overname van het de op Microsoft Dynamics toegespitste bedrijf Cabus Business Solutions, dat in 2007 werd overgenomen door Qurius. Volgens de diensterlener uit Zaltbommel legt Laukat op eigen initiatief zijn functie neer. Hij zou toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Duitsland is een belangrijke markt voor Qurius. Het dienstenbedrijf meldde in januari 2011 dat het in Duitsland een contract met een waarde van 3 miljoen euro heeft binnengesleept. De naam van die klant werd niet bekendgemaakt Qurius meldde wel dat het gaat om een koerier van voedingsmiddelen. Qurius behaalde in 2009 de helft van de omzet in Nederland. Een kwart van de omzet kwam uit Duitsland. Het bedrijf ziet Duitsland en Engeland als groeimarkten.

Verlies

Microsoft-dienstverlener Qurius verwacht over 2010 een brutoverlies van 6,9 miljoen euro te boeken. Het verlies wordt voor meer dan de helft, 3,7 miljoen euro, veroorzaakt door kosten van de herstructurering die de onderneming in 2010 doorvoerde.

Algemeen directeur Leen Zevenbergen zei eerder in een interview met Computable dat zijn bedrijf zakelijker moet worden en er meer op resultaten moet worden aangestuurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-01T10:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.